Hava Durumu

Ölüleri akbabalara yediriyorlar

Tibet 'in dağlık Kuzey yakasında insanlar yüzyıllardır ölülerini aynı şekilde uğurluyorlar. Tibet'te yaşayan budistler ölenleri gömmek yerine akbabalara yem yapıyor. Akbabaların yiyemediği kemikler ise manastırı içinde saklanıyor.

Haber Giriş Tarihi: 30.07.2017 17:43
Haber Güncellenme Tarihi: 30.07.2017 17:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Ölüleri akbabalara yediriyorlar

Çin'in Tibet, Qinghai ve Moğolistan'ın İç Moğolistan bölgelerinde yaşayan ve Vajrayna Budizmi'ne inanan insanların öldükten sonra cesetlerinin parçalanarak akbabalara yediriliş görüntüleri ender olarak görüntüleniyor.

"Gökyüzüne gömülüş" adı verilen bu yöntemde ölülerin ruhlarının başkalarının ruhlarında yeniden ortaya çıktığına inanılırken, cesetlerinin de akbabalara yedirilerek başka küçük hayvanların akbabalar tarafından yenmesinin önüne geçildiğine, böylece canlı yaşamının korunduğuna inanılıyor.

Cesetler Sessizlik Kulesi adı verilen bir yerde bir süre bekletildikten sonra Budist rahipler tarafından bıçak ve baltalarla parçalanıp akbabalara atılıyor.

Vajrayna Budislerinin "göğe gömülme" törenlerine kesinlikle izin verilmiyor.

Tibetliler'in nüfusunun büyük kısmını oluşturan Budistler, yeniden doğmaya inanıyorlar.

İnanışlarına göre de, ölümün ardından boş bir kap haline gelen vücudu korumaya gerek kalmıyor.

Bu yüzden ölülerini akbabalara bırakan Budistler'in bu eylemi, Batı Dünyası'na yabancı gelse de, Tibet'in topraklarının büyük kısmı kayalardan oluştuğundan mezar kazmak mümkün değil ve yakıt ya da yakacak odun da zor bulunan maddeler olduğu için, bu yöntem geleneklere olduğu kadar, doğa şartlarına da uygun görünüyor.

 

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.