Hava Durumu

'Ölüm Asteroidi' bugün dünyayı teğet geçecek

MC4 adı verilen 260 metre çapındaki asteroid Dünya'nın yakınından geçecek. Bilim adamlarının araştırmalarına göre eğer bu büyüklükte bir asteroid Dünya'yla çarpışacak olsaydı küresel bir yıkıma neden olup Dünya'daki yaşamın sonu olabilirdi.

Haber Giriş Tarihi: 11.07.2017 13:12
Haber Güncellenme Tarihi: 11.07.2017 13:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
'Ölüm Asteroidi' bugün dünyayı teğet geçecek

Rus bilim insanlarının "Ölüm Asteroidi" adını taktığı MC4 adlı göktaşı, bugün Dünya'nın çok yakınından geçecek. Bu sabah Türkiye saatiyle saat 09.00 ila 09.40 arasında Dünya'ya en yakın noktaya gelecek olan MC4'ün çapının 260 metre olduğu tespit edildi.

2.9 MİLYON KİLOMETRE UZAKTA

Bilim insanları, göktaşının dünyaya en yakın olduğu anda bile aradaki mesafenin 2.9 milyon kilometre olacağını belirterek MC4'ün dünyaya herhangi bir tehdit içermediğini kaydetti.

"DÜNYADAKİ HAYATI BİTİREBİLİRDİ"

Rusya merkezli haber sitesi Sputnik'e konuşan Rus bilim insanları, "Bu boyutta bir göktaşı dünyaya çarpsaydı yeryüzündeki hayatı tamamen ortadan kaldırabilirdi" dedi.

Fransa'nın Cote d'Azure rasathanesinden astrofizikçi Patrick Michel, "Eğer CM4'ten daha küçük, mesela 150 metre çapında bir göktaşı dünyaya düşerse, ortaya çıkan enerji Hiroşima'ya atılan atom bombasının 10 bin katı değerinde olur" ifadelerini kullandı.

1700 TANE "ÖLÜMCÜL" METEOR VAR

Çıplak gözle görülmesi mümkün olmayan göktaşının dünyanın yanından geçerken hızının saatte 74 bin 700 kilometre olduğu belirtildi. Uzmanlara göre, dünyaya 10 milyon kilometre mesafeden geçecek olan ve "potansiyel tehlike" olarak görülen bin 700 adet göktaşı tespit edildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.