Hava Durumu

Önce boğdu sonra 14 parçaya böldü! İdam...

Çöpçatan sitesinden tanışıp kandırmaya çalıştıkları kadını sapkın tarikatlarına üye yapmaya çalıştılar. Karşı çıkan 24 yaşındaki kadını canice öldürüp 14 parçaya böldüler. Mahkeme bu acımasız cinayet karşısında idam kararı verdi.

Haber Giriş Tarihi: 12.06.2021 16:02
Haber Güncellenme Tarihi: 12.06.2021 16:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Önce boğdu sonra 14 parçaya böldü! İdam...

Sapkın bir tarikatın üyesi cani çift, 2017 yılında çöpçatan sitesi Tinder'da tanıştığı Nebraska'lı bir kadınını boğazını sıkarak öldürdü ve 14 parçaya böldü. Korkunç cinayet uzun süre manşetlerden inmedi.

FLÖRT UYGULAMASI KULLANARAK KANDIRDI 

Sadece ABD'de değil, tüm dünyada yankı uyandıran tüyler irperten olayın detayları dünyayı şoka uğrattı. Çift, flört uygulaması Tinder'ı kullanarak kadını kandırdı.

Mesajlaşmaya başladıktan kısa süre sonra, çift antika satıcılarını dolandırdıklarını ve toplu ilişki yaşadıkları tuhaf yaşam tarzlarını kurbanlarına anlattı ve onun da katılmasını istedi.

SAPIK TEKLİFLER DEHŞETE DÜŞÜRDÜ 

54 yaşındaki adam ve 25 yaşındaki sevgilisi, kurbanlarının bu teklifler karşısında dehşete düştüğünü ve onlara katılmadığını ileri sürdü. Polise kendilerini ihbar edeceğinden korktuklarını anlatan cani çift genç kadını vahşice öldürdü.

54 yaşındaki Aubrey Trail ve 25 yaşındaki kız arkadaşı Bailey Boswell, 24 yaşındaki Sydney Loofe'un vahşice öldürülmesi ve parçalanmasında birinci derece cinayetten hüküm giydi.

"GİTESİNE İZİN VERİRSEM..." 

Mahkeme karşısına çıkan kelepçeli, turuncu hapishane kıyafeti giymiş ve ceza boyunca tekerlekli sandalyeye sahip olan Trail, "Gitmesine izin verirsem insanlara söyleyeceğinden şüphem yoktu" dedi.

Çift daha sonra vücudunu 14 parçaya böldü. Randevuya gitmeden önce Loofe, başına geleceklerden habersiz bir şekilde, sosyal medya uygulaması Snapchat'te heyecanlı bir selfie yayınlamıştı.

İNTİHAR ETMEYE ÇALIŞTI 

Katil Trail gözaltında kendi boğazını keserek kendini öldürmeye çalıştı ancak başarılı olamadı. Çarşamba günü, Omaha'daki mahkemeye ne tür bir ceza aldığını 'umursayamadığını' söyledikten sonra ölüme mahkum edildi.

Bunun 'hakaret' olacağını söyleyerek kurbanın ailesinden özür dilemedi. Ayrıca suç ortağı ve sevgilisi Boswell'in masum olduğu ve cinayette yer almadığı yönündeki önceki iddialarını da tekrarladı.

ZİHİN OKUYABİLEN VAMPİR... 

Bailey Boswell, henüz mahkum edilmedi, ancak ölüm cezasıyla karşı karşıya ve Nebraska'nın ilk kadın idam mahkumu olabilir. 2019'daki duruşma sırasında üç kadın, Trail'in flört uygulaması aracılığıyla kadınları nasıl seks tarikatına çektiğine, onları uçabilen ve zihin okuyabilen bir vampir olduğuna ikna ettiğine dair ifade vermişti.

Yaklaşık 70 yıl sonra ilk kez federal bir kadın mahkumun idamını bekleyen ABD'de infaza saatler kala büyük bir sürpriz yaşanmıştı. Temyiz mahkemesi, hamile bir kadının vücudunu yararak, içindeki bebeği kaçırmaktan suçlu bulunan Lisa Montgomery'nin idam edileceği tarihi 2021'in ilk günlerinde belirlemişti.

FEDERAL İDAM KARARI ÇIKARILAN TEK KADIN 

Daha önce 8 Aralık'ta uygulanacağı belirtilen idam, koronavirüs salgını nedeniyle ertelenmişti. İkinci verilen tarih ise, 12 Ocak olarak belirlenmişti. 52 yaşındaki Lisa Montggomery'nin Indiana'daki Terre Haute'de zehirli iğneyle gerçekleşecek idama saatler kala, mahkeme infazı durdurma kararı almıştı.

Montgomery'nin avukatları mahkemede, müvekkillerinin beyin hasarlı doğduğunu ve akli dengesinin yerinde olmadığını söyledi. Yargıç da Montgomery'nin akıl sağlığının infaza elverişli olup olmadığının belirlenmesi için yeni bir duruşma yapılması gerektiğine karar verdi.

Yargıtay, federal idam cezasına çarptırılan tek kadının idam edilmesine izin veren emir çıkardı. Salı günü gece yarısından hemen önce verilen emir, Lisa Montgomery'nin infazının devam etmesine izin vererek, Başkan Donald Trump yönetimindeki nihai federal infazın önündeki nihai yasal engelleri kaldırdı..

Montgomery'nin idamının Salı günü Indiana, Terre Haute'deki Federal Islah Kompleksi'nde yapılması planlanmıştı. Çarşamba günü gece yarısından kısa bir süre sonra, yüksek mahkemenin kararının hemen ardından infazın devam etmekte olduğu ortaya çıktı.

01.31'DE ÖLDÜ 

Terre Haute'deki muhabirler, tanıkların infaz alanına götürüldüğünü söyledi. Son dakika haberine göre, Montgomery zehirli iğneyle idam edildi ve 01.31'de öldüğü belirlendi. Montgomery'nin avukatı ise infazı sert bir şekilde eleştirdi.

Montgomery, Aralık 2004'te Missouri'nin kuzeybatısındaki Skidmore kasabasında 23 yaşındaki Bobbie Jo Stinnett'i öldürmekten suçlu bulunmuştu.

SEKİZ AYLIK HAMİLE KADINI BOĞDU 

Savcılar, Montgomery'nin Kansas'taki evinden Stinnett'in Skidmore'daki evine bir sıçan teriyeri yavrusunu sahiplenme kisvesi altında gittiğini söylemişti.

Eve vardığında şeytani planını uygulamaya koyan Montgomery, sekiz aylık hamile kadını boğmak için bir ip kullandı.

Ancak bilinci kapanmayan Stinnett, Montgomery bir mutfak bıçağıyla kız çocuğunu karnından keserek alırken kendini savunmaya çalıştı. Bebek saldırıdan kurtulmuştu ve şimdi 16 yaşında.

KENDİ ÇOCUĞU GİBİ GÖSTERMEYE ÇALIŞTI 

Savcılar, Montgomery'nin bebeği Stinnett'in vücudundan çıkardığını, çocuğu yanında götürdüğünü ve kızı kendi çocuğu gibi göstermeye çalıştığını ifade etmişti.

Avukatları, Montgomery'nin Stinnett'i öldürdüğü sırada sanrılar gördüğünü savunmuş ancak jüri bu savunmayı reddetmişti.

Avukatları ayrıca, Montgomery'nin, bir kadının yanlışlıkla hamile olduğuna inanmasına ve hamileliğin dış belirtilerini göstermesine neden olan yalancı gebelikten mustarip olduğunu iddia etmişti.

ABD'de Bonnie Heady adlı bir idam mahkumu, federal mahkeme kararıyla cezası infaz edilen son kadın olmuştu. Heady'nin cezası 1953'te Missouri'de zehirli gazla infaz edilmişti.

Kaynak: Milliyet

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.