Hava Durumu

Orhun Ene, 1 yıllığına TOFAŞ'ta

TOFAŞ, 5 sezondur antrenörlüğünü yapan Orhun Ele ile 1 yıl daha anlaşma sağladı.

Haber Giriş Tarihi: 24.05.2020 17:14
Haber Güncellenme Tarihi: 24.05.2020 17:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Orhun Ene, 1 yıllığına TOFAŞ'ta

Engin AKSÖZ

2015 sezonunda TOFAŞ'ın başına geçen Ene; bu süreçte turkuaz yeşilli takımla Basketbol 2. Ligi şampiyonluğuyla, Federasyon Kupası'nı kazanmış, Süper Lig'de de Türkiye Kupası ve play-off finali oynamıştı.

Prensipte varılan anlaşmaya bayram sonrası atılacak imzalarla resmiyet kazandırılması bekleniyor.

Orhun Ene'nin yanı sıra staffının da görevine devam edeceği öğrenildi. Başarılı coach 5 yıldır Yalçın Küçüközkan, Sedat Özyer ve Murat Yılmaz'la birlikte çalışıyordu.

TOFAŞ'ın Avrupa Kupaları'yla ilgili Euroleague Yönetimi tarafından yapılacak açıklamanın ardından, transfer faaliyetlerine hız kazandırması bekleniyor.

BÜTÇE KÜÇÜLDÜ

Covit-19 salgınının ekonomide neden olduğu daralma nedeniyle spor kulübü bütçesinde küçülmeye gidiliyor.

Geçen yılın altında bir bütçeyle oynayacak olan turkuaz yeşilli takım sözleşmeleri biten yabancılarını kadroda tutmada epey zorlanacak gibi.

Point guard Tarık Phillip'i Rus kulüpleri isterken, geçen yıl uzun rotasyonunda başarılı bir sezon geçiren Devin Williams'da Euroleagoe takımlarının radarında.

İç transferde Bursa ve TOFAŞ'la özdeşleşen Dominikli off guard Sammy Mejie ille yeniden el sıkışmayı hedefleyen TOFAŞ, bir çok kulübün listesinde olan yerli uzunu Muhsin Yaşar'ı da kaptırmamaya çalışacak. Muhsin'in TOFAŞ'la 1 yıl daha opsiyonlu sözleşmesi bulunuyor.

Kadroya yabancıların yanı sıra bir de yerli takviyesi yapmayı planlayan Bursa ekibinde 5 yıldır forma giyen kaptan Barış Ermiş'in İstanbul'a döneceği konuşuluyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.