Hava Durumu

Osmangazi Belediyesi'nden sokak hayvanlarına özel ilgi

Osmangazi Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri, kış şartlarında yiyecek bulamayan hayvanları unutmadı. Uludağ yolundaki hayvanlara kuru mama götüren ekipler, bölgeye parazit ilaçlı sosisler bıraktı.

Haber Giriş Tarihi: 28.12.2017 12:20
Haber Güncellenme Tarihi: 28.12.2017 12:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Osmangazi Belediyesi'nden sokak hayvanlarına özel ilgi

Osmangazi Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, Uludağ yolundaki sahipsiz hayvanların aç kalmaması için seferber oldu. Şiddetli soğuk ve kar yağışının etkisini gösterdiği ilk günden itibaren düzenli şekilde yabani hayvanlara yiyecek takviyesi yapan Osmangazi Belediyesi, kuru mama ve yemin haricinde hastalıklardan korunmaları için sosislerin içerisine ilaç yerleştiriyor. Kedi ve köpekler için yol kenarlarına yiyecek bırakan ekipler, durumu kötü olan hayvanları ise barınağa götürüyor.

Sokak hayvanları için yaz ve kış çalıştıklarını ifade eden Veteriner İşleri Müdür Vekili Dilek Yosun, "Haftada 3 gün, sokak hayvanlarına yiyecek getirip, durumlarını kontrol ediyoruz. Şu anda Uludağ yolunda 60'a yakın sokak hayvanı var" dedi. "Sokak hayvanlarında görülen dış parazit uygulaması için tek tek iğne yapmak zor, bunun için içerisine ilaç koyduğumuz sosisleri yediriyoruz" şeklinde bilgi veren Yosun, evlerde artan yemeklerin sokak hayvanlarına verilmesi yönünde çağrısında bulundu.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.