Hava Durumu

Osmangazi'de ayın enstrümanı ney oldu!

Osmangazi Belediyesi tarafından düzenlenen 'Ayın Enstrümanı' programında son olarak nefesli çalgılardan ney tanıtıldı.

Haber Giriş Tarihi: 21.04.2021 15:52
Haber Güncellenme Tarihi: 21.04.2021 15:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Osmangazi'de ayın enstrümanı ney oldu!

Osmangazi Belediyesi ve Uludağ Üniversitesi arasında imzalanan kültürel işbirliği protokolü kapsamında gerçekleştirilen etkinlikte, bu ayın enstrümanı üflemeli çalgılardan 'ney' oldu. Belediyenin sosyal medya hesaplarından yayınlanan programa konuk sanatçı olarak katılan Nadir Tınazcı, seslendirdiği eserlerle vatandaşların adeta kalplerine dokundu.

Mezopotamya'da ilk Sümerler tarafından kullanılan neyin tarihini, yapımını ve ney üfleme tekniklerini müzikseverlere anlatan Tınazcı, ayrıca farklı repertuarını seslendirme imkanı buldu.

Neyin, diğer müzik aletlerinden farklı olarak, doğrudan insanın gönlüne hitap ettiğini belirten Nadir Tınazcı, "Ney, musikide çok farklı bir yere sahip bir enstrümandır. Üflemeli çalgılar içerisinde çıkan ses itibariyle dinleyen kişi ile doğrudan gönül bağı kuran, mistik bir havası olan bir musiki aletidir. Özellikle iç dünyamızda bizlere huzur veren seslere sahiptir" dedi.

Nadir Tınazcı, müziğin gelişimine katkı sağlayan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'a teşekkür etti. Pandemi sürecinde evlerinden çıkamayan vatandaşlar ise, açıklamalı konser ile evlerinde hoşça vakit geçirdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.