Hava Durumu

ÖSYM: YKS birinci oturumu sorunsuz bir şekilde tamamlandı

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, 2 milyon 515 bin 91 öğrencinin girdiği YKS'nin birinci oturumu olan Temel Yeterlilik Testi'nin (TYT) tüm sınav merkezlerinde sorunsuz bir şekilde tamamlandığını açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 15.06.2019 14:22
Haber Güncellenme Tarihi: 15.06.2019 14:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
ÖSYM: YKS birinci oturumu sorunsuz bir şekilde tamamlandı

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) birinci oturumu Temel Yeterlilik Testi'nin (TYT) tüm sınav merkezlerinde sorunsuz bir şekilde tamamlandığını bildirdi.

Aygün, bugün KKTC Lefkoşa dahil olmak üzere 188 sınav merkezinde, 8  bin 35 binada, 137 bin 803 salonda uygulanan TYT'ye ilişkin yaptığı  değerlendirmede, sınava 2 milyon 515 bin 91 adayın başvurduğunu hatırlattı.

135 dakika süren sınavda 371 bin 522 kişinin görev aldığını aktaran  Aygün, şu değerlendirmede bulundu:

"YKS'nin birinci oturumu olan Temel Yeterlilik Testi tüm sınav  merkezlerimizde sorunsuz bir şekilde tamamlandı. Böyle büyük bir sınavın ilk  aşamasını tüm paydaşlarımızla birlikte başarılı bir şekilde tamamlamış olmaktan  büyük mutluluk duyuyoruz. Emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum.Sınav  sonuçlarının tüm öğrencilerimize ve kıymetli ailelerine şimdiden hayırlı olmasını  diliyorum."

ÖSYM Başkanı Aygün, yarın YKS'nin ikinci oturumu olan Alan Yeterlilik  Testi'nin (AYT) saat 10.15'te, Yabancı Dil Testi'nin (YDT) ise 15.45'te  uygulanacağına işaret ederek, adaylara sınav saatinden en az bir saat önce sınav  binalarında hazır olmaları gerektiği hatırlatmasında bulundu.

Aygün, yarın gerçekleştirilecek oturumlarda adaylara başarılar diledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.