Hava Durumu

Otomotiv Test Merkezi için protokol imzalandı

Yenişehir'de yapımı devam eden Otomotiv Test Merkezi için protokol imzalandı. İmza töreninde konuşan Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu, "2018'in ikinci yarısında ilk pistin kazmasını vurmak suretiyle artık Otomotiv Test Merkezi'nin efsane olmaya aday durumunu ortadan kaldıracağız" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 02.12.2017 19:09
Haber Güncellenme Tarihi: 02.12.2017 19:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Otomotiv Test Merkezi için protokol imzalandı

Yerli üretim olarak üretilen otomotivlerin başka ülkelerin test merkezlerine gönderilmesi nedeniyle ortaya çıkan maliyetin Türkiye'de kalması için büyük bir adım atıldı. Yenişehir'de yapımı devam eden Otomotiv Test Merkezi için protokol imzalandı. Merkezin kurulacağı alanda düzenlenen protokol imza töreninde, ilçenin teknoloji, otomotiv, sanayi ve tarımın üssü olacağı düşünülen bir bölgede bulunduğunu söyleyen Çavuşoğlu,  "Burası 4 bin 350 dönümlük bir yer ve 13 pisti, 7 laboratuvarı olacak. Gerek Türkiye'de yerli üreticilerin ürettiği, gerek yurt dışında üretilen otomobillerin testlerinin yapılacağı bir yer olacak burası. İnşallah 2018'in ikinci yarısında ilk pistin kazmasını vurmak suretiyle, Allah'ın izniyle, Yenişehir'de artık Otomotiv Test Merkezi'nin efsane olmaya namzet durumunu ortadan kaldıracağız" dedi.

KAYNAK TÜRKİYE'DE KALACAK

Çavuşoğlu, Otomotiv Test Merkezi'nin hayırlı olmasını dileyerek, "Savunma araçlarının da otomotiv yan kollarına ilişkin hususların da testleri burada yapılacak. Yerli üretim olarak üretilen otomotivlerimizin buradan başka ülkelerin test merkezlerine gönderilmesi, elbette bir kaynak, bir gidere tekabül ediyordu. Artık inşallah bu kaynak, Yenişehir'de, Türkiye'de kalacak. Hem üretici hem de buradaki insanımız, Bursa'mız bu noktada çok yönlü bir memnuniyet yaşayacak" diye konuştu. dedi.

İHTİYACIMIZ VARDI

Otomotiv Test Merkezi'nin hayata geçme süresinin Türkiye'nin Otomobili Projesi'nin süresiyle eş zamanlı olduğunu vurgulayan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü ise "Çünkü sadece tasarlamak, üretmek yetmez. Bunu test edip onaylamanız, değerlendirmeniz gerekir. Dolayısıyla buraya kuracağımız merkez Otomotiv Test Merkezi veya kara araçları test merkezi son derece önemli" dedi.

DÜNYAYA SATACAĞIZ

Yerli otomobille ilgili "Biz sadece Türkiye için otomobil yapmayacağız" diyen Bakan Özlü, "Dünya için bu otomobili yapacağız. Bu otomobili bütün dünyaya satacağız.  Dolayısıyla yerli marka otomobil, Türkiye'nin otomobili de Türkiye'nin ihracat yapacağı, ihraç edeceği ürünlerin başında gelecek. İnşallah biz de ileride diğer ülkeler gibi başka ülkelerde de otomobil fabrikaları kuracağız" ifadelerini kullandı.

MARKAMIZ OLACAK

Otomotiv sektöründe Türkiye'de çok ciddi bir altyapının olduğunu söyleyen Bakan Özlü, "Son 50-60 yılda oluşan ana sanayisi, yan sanayisi, tasarım mühendisleri, üretim mühendisleri. Teknik olarak hiçbir sorunumuz yok. Biz sadece Türkiye'ye has, Türkiye'ye özgü bir marka yapmak istiyoruz. Nasıl Almanya, Japonya denilince aklımıza birkaç marka geliyor, Türkiye denildiği zaman da dünyada inşallah öyle bir marka oluşturacağız ki Türkiye ismiyle eş, akla gelen bir markamız olacak" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.