Hava Durumu

Özcan Deniz'in dizisiyle ekranlara dönüyor!

Yeni sezonun iddialı yapımlarından olan Özcan Deniz'in yazdığı Kral dizisinin kadrosuna son katılan isim Nilperi Şahinkaya oldu.

Haber Giriş Tarihi: 06.01.2020 14:13
Haber Güncellenme Tarihi: 06.01.2020 14:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Özcan Deniz'in dizisiyle ekranlara dönüyor!

Nilperi Şahinkaya kimdir?

23 Şubat 1988 Senegal doğumlu Nilperi Şahinkaya; ilkokul eğitimini Paris'te, ortaokul eğitimini Bern'de aldı. Annesi ona Nil adını koymak istemiştir fakat dedesi gördüğü bir rüya üzerine adına Perinin eklenmesini istemiş ve bu sayede adı Nilperi olmuştur. 2003 yılında Ankara'ya yerleşip, 2006'da Charles de Gaulle Fransız Lisesini bitirdi ve 2006-2010 yılları arasında Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesinde okudu. Çok ülke gezmesinde babasının rolü büyüktür çünkü babası bir diplomattır. Okul yıllarında Deniz Yıldızı adlı dizide rol aldı.

Üniversiteden, Yüksek Şeref Listesine girerek mezun oldu. 2010'un Haziran ayında Öyle Bir Geçer Zaman ki dizisine seçilerek İstanbul'a yerleşti. Öyle Bir Geçer Zaman ki'de canlandırdığı Mesude karakteri ardından Kayıp dizisinde Defne ve Sedef karakterlerine can verdi. Kiraz Mevsimi adlı dizide başrollerden biri olan Şeyma karakteri ile büyük çıkış yaparak N'olur Ayrılalım adlı dizide başrollerden olan Temmuz Akıncı karakterine can verdi.Hira Tekindor'un yönetmenliği ile başrollerini Zerrin Tekindor, Tardu Flordun, Şükrü Özyıldız ile paylaştığı, Oyun Atölyesinde sahnelenen Kim Korkar Hain Kurttan oyununda Honey karakteriyle yer aldı. Ay Yapım tarafından, Çağrı Vila Lostuvalı yönetmenliğinde şu an atv 'de yayınlanan, başrollerini Kerem Bürsin ve Leyla Lydia Tuğutlu'nun paylaştığı Bu Şehir Arkandan Gelecek dizisinde Aslı karakterini canlandırdı.

ATV ekranlarında

Son olarak İstanbull Gelin dizisinde başrol oynayan Özcan Deniz, kendi projesi için kolları sıvadı ve yeni dizisi 'Kral' için yeni ATV ile anlaşmıştı.

Şimdiye kadar "Ya Sonra", "Evim Sensin", "Su ve Ateş", "Sevimli Tehlikeli" ve "Öteki Taraf" gibi büyük ilgi gören filmlere imza atan Deniz, bu kez dayısının hikâyesini akrana taşıyor.

Şubat ayına yetiştirilmesi planlanan dizide ATV'den gelen istek üzerine Özcan Deniz'in de rol alacağı konuşuluyordu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.