Hava Durumu

Pandemide 3 ayrı dünya! Tedbir ve aşılar her şeyi değiştirdi!

Dünyada 150 milyon vaka ve 3 milyon 200 bin ölüme yol açan koronavirüs pandemisinde tedbirleri sıkı tutan ülkelerle kontrolü yitiren ülkeler arasında farklı tablolar yaşanıyor.

Haber Giriş Tarihi: 03.05.2021 09:24
Haber Güncellenme Tarihi: 03.05.2021 09:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Pandemide 3 ayrı dünya! Tedbir ve aşılar her şeyi değiştirdi!

Hastalığın şimdiye kadarki gelişimi, can kaybı, şu andaki durumu, alınan önlemler ve aşılama kampanyasında geldikleri noktaları karşılaştırdık.

BİR YANDA EĞLENCE

Tedbirleri sıkı tutarak vaka sayılarını oldukça düşüren İngiltere ve Çin'de binlerce kişi eğlence aktivitelerine katıldı. İngiltere'de 2 günlük 'test etkinliği' kapsamında 6 bin kişi sosyal mesafe ve maskesiz eğlendi. Çin'in Vuhan kentinde ise 10 bin kişi Strawberry (Çilek) Müzik Festivali'nde eğlendi. Festivalde maske takmayanların sayısı fazlaydı.

Liverpool'daki eğlence aralıksız iki gün sürdü.

BİR YANDA DRAM

Hindistan'da Kovid-19 vakaları günlük 400 bini geçerken sağlık hizmetlerinin adeta çöktüğü ülkede hastanelerde yatak ve oksijen artık bulunmuyor. Krematoryumlarda yer kalmadığı için birçok kişi kendi yakınının cenazesini kendisi yakıyor. Ayrıca birçok park ve boş alan krematoryuma dönüştürülmüş durumda. Bu alanlarda gece boyunca alevler yükseliyor.

BİR YANDA ÖFKE

400 binden fazla kişinin öldüğü Brezilya'nın Rio de Janeiro kentindeki ünlü Copacabana sahilinde sivil toplum kuruluşu Rio de Paz, yüzlerce içi boş ceset torbasıyla ülkedeki yetersiz tedbir ve aşılamaları protesto etti. Brüksel'de de önlemleri protesto etmek amacıyla bir parkta düzenlenen dans partisine polis tazyikli su ve göz yaşartıcı gazla müdahale etti. Topluluk da yumurta, taş ve havai fişeklerle karşılık verdi.

Onlarca polisin yanı sıra TOMA'lar da parkta toplananlara müdahale etti.

Kaynak: Akşam

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.