Hava Durumu

Papaz Brunson hapishane günlerini anlattı: 'Camide yaşamak gibiydi'

Terör örgütleri adına suç işlemekten yargılanan ve 12 Ekim'de tahliye edilen ABD'li papaz Brunson, hapishanede kaldığı süreçle ilgili, "Koğuş hayatı bir anlamda camide yaşamak gibiydi" ifadelerini kullandı.

Haber Giriş Tarihi: 16.10.2018 16:07
Haber Güncellenme Tarihi: 16.10.2018 16:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Papaz Brunson hapishane günlerini anlattı: 'Camide yaşamak gibiydi'

12 Ekim'de İzmir'de görülen duruşmayla serbest bırakılan ve ardından ülkesine dönen ABD'li Pastör Andrew Brunson, ABC televizyon kanalına Türkiye'de tutuklu kaldığı süreci anlattı. BBC Türkçe'de yer alan habere göre, Türkiye'de geçirdiği yıllar boyunca herhangi siyasi faaliyette bulunmadığını ifade eden Brunson, "Türkiye'ye gitmemizin nedeni insanlara İsa Peygamberi anlatmaktı" diye konuştu. Brunson, "Sanıyorum ki şu an Türkiye'de en çok nefret edilen insanlardan biriyim" dedi.

2016'da tutuklandıktan sonra günlerce hücre hapsinde tutulduğunu ifade eden Brunson, "Hapishanede tutulmak başlı başına zor bir durum. Başlangıçta günlerce hücre hapsinde tek başıma tutuldum. O günler çok zordu. O günlerde akli dengemi ancak saatlerce dua ederek koruyabiliyordum" dedi.

Daha sonra 8 kişilik bir koğuşta 20 kişiyle birlikte kaldığını anlatan Brunson, koğuştaki diğer tutuklular için "Büyük kısmı Gülen (FETÖ) hareketinin üyesi olmakla suçlanıyordu. Koğuş hayatı bir anlamda camide yaşamak gibiydi" ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.