Hava Durumu

Parallels'ten Chrome OS'lara Windows desteği

Parallels, Chrome OS'lara Windows uygulama desteği sağlamak için Google ile anlaşma sağladı. Chrome OS için en büyük sorunlardan birisi uygulama destekleriydi. Parallels yazılım firması bu sorunu ortadan kaldırmak amacıyla Google ile iş birliği sağlayacak.

Haber Giriş Tarihi: 17.06.2020 14:50
Haber Güncellenme Tarihi: 17.06.2020 14:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Parallels'ten Chrome OS'lara Windows desteği

Microsoft Office de dahil, Windows'un tüm tam özellikli uygulamalarının Chrome OS'lar için sağlanacağı Parallels tarafından açıklandı. Parallels ve Google ortaklığı bunun ek donanım maliyetlerinin önüne geçmek için bir fırsat olduğunu söylüyor. Bu gelişim, Chrome OS'u şirketler için oldukça kullanışlı hale getirecek.

Chrome OS Nedir?

Chrome OS, Google tarafından 2009 tarihinde duyurulan bir işletim sistemidir. Chromebook olarak bilinen ilk Chrome OS işletim sistemini kullanan dizüstü bilgisayarların dağıtımı Samsung ve Acer tarafından Temmuz 2011'de gerçekleştirilmişti. Google'ın Chrome OS yönünde aldığı karar ise bu işletim sisteminin sadece Google ortakları tarafından satılan donanımlarda önceden kurulu olarak bulunacağıydı.

Chrome OS, bilgisayarlardaki kalabalık görüntüyü sevmeyen ve sadelikten yana olan kullanıcılar için Chrome tarayıcısında da olduğu gibi oldukça minimal bir tasarıma ve yapıya sahiptir. 2014 yılına geldiğimizde ise Chrome OS, Android uygulamalarının işletim sisteminde de kullanılmaya başlandı. Açık kaynaklı olan bu işletim sistemi, Google üretim ortaklarının donanımına önceden yüklenmiş olarak kullanılabilir. Parallels ile Google'ın yaptığı ortaklık sayesinde artık Windows uygulamaları da Chrome OS'a geliyor.

Parallels Yazılım Firması

Parallels, 1999 yılında kurulan ve merkezi Washington olan bir yazılım şirketidir. Şirketin en önemli başarılarından biri macOS için sanallaştırma (virtualization) yazılımının geliştirilmesidir. Apple'ın düzenlediği Kaliforniya'daki 2007 Dünya Geliştiricileri Konferansı'nda Parallels, Mac için geliştirdiği Parallels Server'ı (yazılım) duyurdu. Bu şekilde Apple ve Parallels uzun yıllar boyunca çalıştı. 2013 ve 2014 yıllarında ise Parallels çalıştığı şirketler arasına Windows ve Linux'u da alarak Parallels Server'ı kurdu.

Parallels, bu başarıları ve girişimleri ile büyük firmaların iş birliği yapmak için tercih ettiği önemli bir firma pozisyonundadır. Parallels, Chrome OS için geliştireceği Windows uygulama desteği ile bu başarılarına bir yenisini daha ekleyecek.

https://teknoloji.org/parallels-chrome-os-lara-uygulama-destegi/

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.