Hava Durumu

Paris'te bıçaklı saldırı! Kırmızı alarm verildi

Paris'te iki kişi olduğu belirtilen saldırganlar 4 kişiyi bıçaklayıp kaçtı. Yaralılardan ikisinin durumunun ağır olduğu öğrenildi. Daha önce silahlı saldırıya uğrayan Charlie Hebdo karikatür dergisinin bulunduğu eski binasının etrafına güvenlik kordonu oluşturuldu.

Haber Giriş Tarihi: 25.09.2020 13:53
Haber Güncellenme Tarihi: 25.09.2020 13:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Paris'te bıçaklı saldırı! Kırmızı alarm verildi

Dergi geçtiğimiz günlerde yayımladığı kapakta, Hz. Muhammed'e ithafen "Aptallar tarafından sevilmek zordur" cümlesine yer vermiş, karikatürde "Muhammed köktencilerle uğraşıyor" yazmıştı.

Ntv'de yer alan habere göre kapakta ayrıca 2005'te Danimarka'da yayın yapan Jyllands-Posten gazetesi ve 2006'da Charlie Hebdo dergisi tarafından yayımlanan Hz. Muhammed'e hakaret içerikli 12 resim bulunuyor. Görsellerin altında ve üstünde ise büyük puntolarla "Hepsi bunun için miydi?" ifadesi yer alıyor. 

Dergide, Ocak 2015'te saldırılardan önce ve sonra Hz. Muhammed'i konu eden hakaret içerikli karikatürler yayımlanmıştı.

Paris'te 7 ve 9 Ocak 2015'te Charlie Hebdo dergisine ve bir Yahudi marketine düzenlenen saldırılarda 17 kişi hayatını kaybetmişti. Saldırganlar polisin operasyonuyla öldürülürken, saldırıları terör örgütü el-Kaide üstlenmişti. Saldırılarla ilgili yarın başlayacak davada 14 kişi yargılanacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.