Hava Durumu

Parkta korkunç olay... 16 yaşındaki çocuğu ayı yedi!

Dünya gündemine bomba gibi düşen tüyler ürpertici olay, bir milli parkta gerçekleşti. Rehber olarak çalışan 16 yaşındaki çocuk, ayı saldırısına uğradı. Çocuğu aramaya gelenler ise, korkunç manzarayla karşılaştı.

Haber Giriş Tarihi: 23.06.2021 14:51
Haber Güncellenme Tarihi: 23.06.2021 14:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Parkta korkunç olay... 16 yaşındaki çocuğu ayı yedi!

Dünya bu olayla dehşete düştü. Rusya'daki bir milli parkta gerçekleşen tüyler ürpertici olay, yalnızca Rus medyasında değil, tüm dünyada manşetlere taşındı.

Rus milli parkında 16 yaşındaki bir çocuk, bir boz ayının saldırısına uğradı. Saldırı, Rusya'nın güneyinde Moğolistan sınırına yakın Ergaki Milli Parkı'nda gerçekleşti.

YARI YARIYA YEDİ 

Rus medyasında 'canavar' diye bahsedilen aç ayı, genci yarı yarıya yedi, bir turisti yere serdi ve kayıp çocuğu aramaya gelen bir başkasına daha saldırdı.

Ayının saldırdığı turist, can havliyle cebinden çıkardığı bıçağı, hayvanın boynına sağladı. Turist ayıyı çakı ile bıçakladığında, arkadaşı kampa geri giderek korkunç olayı haber verdi.

PARÇALANMIŞ KALINTILARININ ÜZERİNDE YATARKEN BULUNDU 

Sayan Dağları'ndaki Ergaki Milli Parkı'ndaki müfettişler olay yerine koştu ve ayıyı, turist kampından yaklaşık 500 metre uzakta, gencin parçalanmış kalıntılarının üzerinde yatarken buldu.

Yaralı ayıya ateş ederek vurdular, vahşi ayı koşarak uzaklaştı. Ertesi sabah erkenden kendilerine saldırmaya çalışan hayvanın izini sürerek takip edip öldürdüler.

TAKİP SAATLERCE SÜRDÜ 

Milli parktan yapılan açıklamada, "Saatlerce süren takibin ardından insan yiyen ayı, park personeli tarafından öldürüldü" ifadeleri kullanıldı.

Korucular, vahşice saldırıya uğrayan genç çocuğun cesedini ormanda taşırken böyle görüntülendi. Tüyler ürperten görüntüler, Rus televizyonunda yayınlandı.

İsmi açıklanmayan erkek turist, yaşadığı boz ayı saldırısından sıyrıklar, kesikler ve morluklarla kurtuldu. Turistin hastanede tedavi altına alındığı, sağlık durumunun iyiye gittiği bildirildi.

REHBER OLARAK ÇALIŞIYORDU 

Abakanlı olduğu bildirilen 16 yaşındaki çocuk, Pazartesi günü, sabah saat 11 civarında boz ayının saldırısına uğrayıp can verdiğinde, tatil grubu için rehber olarak çalışıyordu.

Çocuğun yokluğunu fark eden iki adam, rehber çocuk kaybolduktan dokuz saat sonra onu kontrol etmek için çadırlarından çıktıklarında ayıyla karşılaştılar.

Milli parkın müdürü Igor Gryazin yaptığı açıklamada, çocuğun kestirmeden gittiğini, insanların yürüdüğü patikadan uzaklaştığını ve bu yüzden daha fazla tehlikeye maruz kaldığını söyledi.

Bu yıl uzun süren soğuk ve yağışlı hava, kalın kar örtüsüne yol açarak ayıların düzgün beslenmesini engelledi. Bu nedenle yetkililer insanları aç ayıların insanlara yaklaşabileceği konusunda uyarıda bulunuyor.

DÖRT KİŞİYE SALDIRDI

Geçen hafta korkunç bir başka olay da Japonya'da gerçekleşmişti. Ağustos ayında yapılacak olimpiyat maratonu ve yarış yürüyüşü etkinliklerine ev sahipliği yapacak kentte ayının saldırısıyla bir asker yaralandı. Hükümet sözcüsü Katsunobu Kato, Hokkaido bölgesi sakinlerine tetikte olmalarını söyledi.

Televizyonda yayınlanan şoke edici görüntülerde ise başka bir kurbanın, kendisine arkadan saldıran ayı tarafından parçalandığı görüldü. Ağır yaralanan kişi hastaneye kaldırıldı.

Yetkililerin açıklamasında, "Biri Öz Savunma Kuvvetleri üyesi olmak üzere toplam dört kişi boz ayı tarafından saldırıya uğradı ve yaralandı. Kendilerine en içten geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz" dendi.

Açıklama "Sapporo Şehri yetkilileri, Hokkaido polisi, yerel bir avcılık derneği ve diğer ilgili kurumlar olay yerine geldi. Boz ayıyı yakalama ya da gerekli görülürse yok etme çabalarını koordine ediyorlar." ifadeleriyle sürdü.

"CANAVAR YOK EDİLDİ" 

Kurbanlardan birinin 40'larında, birinin 70'lerinde, diğerinin ise 80'li yaşlarda olduğu bilgisi paylaşıldı. Dördürcü kurban hakkında ise herhangi bir bilgi paylaşılmadı.

Kurbanlardan birinin 40'larında, birinin 70'lerinde, diğerinin ise 80'li yaşlarda olduğu bilgisi paylaşıldı. Dördürcü kurban hakkında ise herhangi bir bilgi paylaşılmadı.

Şehir yetkilileri daha sonra, "canavarın" avcılar tarafından "yok edildiğini" sosyal medya hesaplarından yaptıkları açıklamayla duyurdu.

YİYECEK ARARKEN KENTE İNİYORLAR

Asya kara ayıları, ülkenin ana adası da dahil olmak üzere Japonya'nın büyük bölümünde özgür olarak gezer. Boz ayılar ise daha kuzeyde, Hokkaido'da dolaşır.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.