Hava Durumu

Pençe Harekatı'nda teröristlere büyük darbe! İnlerine girildi

Milli Savunma Bakanlığınca Pençe Harekatı'na ilişkin yapılan açıklamada "Irak kuzeyi Hakurk bölgesinde başarılı şekilde devam eden Pençe Harekâtı ile toplam 48 PKK'lı terörist etkisiz hale getirilirken, imha edilen mağara ve sığınakların sayısı da 118'e çıktı" denildi.

Haber Giriş Tarihi: 14.06.2019 12:24
Haber Güncellenme Tarihi: 14.06.2019 12:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Pençe Harekatı'nda teröristlere büyük darbe! İnlerine girildi

Bakanlıktan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Irak kuzeyindeki Hakurk bölgesinde başarılı şekilde devam eden Pençe Harekâtı'nda terör örgütü PKK'nın mağara, sığınak, barınak, mayın ve el yapımı patlayıcılar tespit edilerek imha edilmeye devam ediliyor.

27 Mayıs tarihinde başlayan harekat kapsamında şuana kadar toplam 48 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi. İmha edilen mayın/EYP sayısı da 80 oldu. Terör örgütünün kullandığı toplam 118 mağara ve sığınak da içerisindeki mühimmat ve yaşam malzemeleri ile birlikte imha edildi.

Ayrıca PKK'lı bölücü teröristlere ait sığınaklarda; 12 adet AK-47 piyade tüfeği, 9880 AK-47 mühimmatı,  664 BKC mühimmatı, 3 adet RPG-7 roketatar, 17 RPG-7 roketi, 1 Doçka uçaksavar makineli tüfeği, 13 el bombası, 3250 kilogram patlayıcı yapımında kullanılan Amonyum Nitrat ve EYP yapımında kullanılan malzemeler ile çok miktarda yaşam malzemesi ele geçirildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.