Hava Durumu

Pentagon'dan S-400 tehdidi: Projeyi Türkiye'den çekeriz

ABD Savunma Bakan Vekili Patrick Shanahan, S-400 savunma sistemi konusunda Türkiye'yle henüz bir çözüme varılmadığını belirterek "Eğer Türkiye S-400 konusunda kararlı ise biz de projeyi Türkiye'den çıkarmak zorunda kalırız" ifadelerini kullandı.

Haber Giriş Tarihi: 05.05.2019 10:38
Haber Güncellenme Tarihi: 05.05.2019 10:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Pentagon'dan S-400 tehdidi: Projeyi Türkiye'den çekeriz

Shanahan, ABD merkezli hava-uzay devi Lockheed Martin ve United Technologies şirketlerinin yöneticileriyle bir araya geldi.

Türkiye'nin S-400 alımından vazgeçmeyi reddettiği takdirde atılabilecek adımları tartıştıklarını söyledi. Shanahan, ABD'nin bu konudaki tutumunu tekrarladı ve "Ankara, Rusya'dan savunma sistemi alırsa, Pentagon F-35 üretimi için Türkiye'ye destek vermeyi durduracak" dedi.

Türkiye'yle henüz bir anlaşmaya varamadıklarını söyleyen Amerikan Savunma Bakan Vekili, "Eğer Türkiye S-400 konusunda kararlı ise biz de projeyi Türkiye'den çıkarmak zorunda kalırız" ifadesini kullandı.

Patrick Shanahan, F-35'leri diğer müşterilerine sorunsuz bir şekilde teslim edebilmek için sıfıra yakın bir risk barındıran sıkı planlar istediğini de sözlerine ekledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.