Hava Durumu

Pes... İyileşen koronavirüs hastalarının kanlarını satışa çıkardılar

Bilim insanları iyileşen koronavirüs hastalarının kanından alınacak antikorlar ile hazırlanacak bir tedavi üzerinde de çalışmalar yürütüyor. Yasa dışı internet olarak nitelenen 'dark web'de iyileşen koronavirüs hastalarının kanlarının satıldığı ortaya çıktı.

Haber Giriş Tarihi: 01.05.2020 13:11
Haber Güncellenme Tarihi: 01.05.2020 13:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Pes... İyileşen koronavirüs hastalarının kanlarını satışa çıkardılar

Ntv'de yer alan habere göre, koronavirüs salgınına karşı mücadele dünyanı dört bir yanında sürüyor. Onlarca ülkedeki bilim insanları salgına tedavi bulmak için mesai harcıyor. 

Bilim insanları iyileşen koronavirüs hastalarının kanından alınacak antikorlar ile hazırlanacak bir tedavi üzerinde de çalışmalar yürütüyor.

Ancak bu çalışma siber suçluların da iştahını kabartmış durumda. İyileşmiş korona virüs hastalarının kanı arama motorlarının  indeksleyemediği verilerin toplandığı dark web'de aşı olarak satılıyor.  

Avustralya Ulusal Üniversitesi'nden araştırmacılar, siber suçluların koronavirüs krizini nasıl fırsata çevirdiğini gösteren bir rapor yayımladı.  

Raporda, çevrimçi suçlular tarafından yasadışı olarak satılan ürünler arasında, kanın yanı sıra büyük miktarlarda kişisel koruyucu ekipman ve olası tedavi yöntemlerinde kullanılan ilaçların bulunduğu aktarıldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.