Hava Durumu

Pidenin tadı kaçtı! Dolandırıcıların son kurbanı Bursa'dan

Bursa'da dolandırıcılar bu sefer pide salonlarını gözüne kestirdi. İznik'te bir pide salonunu arayan sahtekarlar, iş yerini 810 TL dolandırdılar.

Haber Giriş Tarihi: 02.10.2017 16:49
Haber Güncellenme Tarihi: 02.10.2017 16:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Pidenin tadı kaçtı! Dolandırıcıların son kurbanı Bursa'dan

Dolandırıcılar taktiklerini sürekli değiştiriyorlar. Sahtekarların son kurbanı Bursa'da pide salonu işleten Hanife Töremiş oldu. İddiaya göre Hanife Töremiş'i telefonla arayan bir kişi, çok sayıda pide ve ayran siparişi verdi. Dolandırıcı, siparişlerin ilçede faaliyet gösterdiğini iddia ettiği bir işyerine  gönderilmesini istedi.

Bin 300 TL tutan siparişin ödemesi yapılmadan önce KDV'sinin verecekleri hesaba yaptırılması gerektiğini söyleyen telefondaki dolandırıcı, mağdur kadından ısrarla para istedi.

Bunun üzerine pide salonu işletmecisi, internet üzerinden 270 TL KDV tutarını hesaba yatırdı. Dolandırıcı, paranın hesaba yatmadığını söyleyerek, "Bir kez daha deneyin" dedi. Bunun üzerine Hanife Töremiş, üç kez üst üste toplam 810 TL yatırdı. Dolandırıcının hesabına parayı yatıran işletme, siparişleri de hazırlayarak, verilen adrese götürdü. Ancak burada böyle bir fabrika olmadığı anlaşıldı.

Polise müracaat eden Hanife Töremiş, şikayetçi oldu. Eskişehir'den arayan H.K. isimli dolandırıcının geçen yıl da İznik'te bir başka pide salonunu aynı yöntemle dolandırdığı ve tutuklandığı ortaya çıktı. H.K. aranıyor.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.