Hava Durumu

PKK'da Mazlum Kobani şoku

Terör örgütü PKK'nın Suriye kolu YPG/SDG'nin elebaşı Mazlum Kobani, görevinden uzaklaştırıldı. Yerine terörist başı Cemil Bayık'a yakınlığı ile bilinen Mahmut Reş atandı.

Haber Giriş Tarihi: 04.11.2021 21:46
Haber Güncellenme Tarihi: 04.11.2021 21:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
PKK'da Mazlum Kobani şoku

Son dönemde Türk Silahlı Kuvvetlerinin içeride dışarıda gerçekleştirdiği operasyonlarda ağır darbe alan terör örgütü PKK'da yer yerinden oynadı. PKK'nın Suriye kolu YPG/SDG'nin lideri Mazlum Kobani görevinden alındı.

Habertürk'ten Çetiner Çetin'in haberine göre Suriye'deki kanlı eylemlerle kendisinden sıkça söz ettiren ve Türkiye'de işlenen bazı eylemlere yönelik verdiği talimatlar nedeniyle hakkında "Kırmızı Liste"de arama kararı alınan Mazlum Kobani dün alınan ani bir kararla örgütün tepe görevinden el çektirildi.

TRUMP 'GENERAL' DİYE HİTAP ETMİŞTİ

ABD eski Başkanı Donald Trump'ın "General" diye hitap ettiği terör elebaşı, örgüt içinde ABD ve Avrupalı ülkelerle olan ilişkileri ile ön planda duruyordu. Son iki yıldan bu yana Rusya ile kurduğu ilişkilerle ve batı kamuoyu tarafından hakkında yapılan sık haberler üzerine Mazlum Kobani'nin örgütün "baronları" diye tabir edilen liderleri ve merkez karar üyelerini geride bırakması ve örgütün bu isimlerini tasfiye edeceğine dair çıkan haberlerin Kandil'de rahatsızlık yarattığı ve Mazlum Kobani'nin son bir yıldan bu yana görevden alınması için girişimlerin başlatıldığı belirtildi.

YERİNE CEMİL BAYIK'A YAKIN İSİM

Mazlum Kobani'nin yerine SDG Genel Komutanlığına Mahmut Reş atandı. Reş'in KCK'nın elebaşı Cemil Bayık'a yakınlığıyla tanındığı ve daha önce de Irak Kürt Bölgesi'ne saldırı tehdidinde bulunduğu bilgisine ulaşıldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.