Hava Durumu

Prof. Dr. Necmi Gürsakal Fenerbahçe Üniversitesi'nde

Bursa kamuoyunun yazılarıyla, kitaplarıyla, konferanslarıyla, akademik çalışmalarıyla tanıdığı Prof. Dr. Necmi Gürsakal artık Fenarbahçe Üniversitesi'nde.

Haber Giriş Tarihi: 29.03.2018 18:19
Haber Güncellenme Tarihi: 29.03.2018 18:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Prof. Dr. Necmi Gürsakal Fenerbahçe Üniversitesi'nde

-H. Gül Kolaylı-

Uludağ Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Ekonometri Anabilim Dalı Öğretim üyesi iken emekliye ayrılan Prof. Dr. Necmi Gürsakal, Fenerbahçe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'ne dekan olarak atandı. Prof. Dr. Necmi Gürsakal, 2018 yılında öğrenci alması öngörülen Fenerbahçe Üniversitesi'ne öğretim üyesi olmaktan dolayı heyecanlı ve mutlu olduğunu söyledi. Prof. Dr. Gürsakal, Fenerbahçe Üniversitesi'nin 28 Mart tarihli Guardian Gazetesi'nde de haber olarak yer aldığına dikkat çekti.
Dünyadaki hangi spor kulüplerinin üniversitesi olduğunu sorgulayan haberde Türkiye'de Galatasaray Üniversitesi'nin de olduğu ancak kulüp tarafından yönetilmediğine, Fenerbahçe'nin dünyada üniversite kuran az sayıdaki futbol Kulübünden biri olduğuna değiniliyor.

Prof. Dr. Necmi Gürsakal Bursa doğumlu. Bursa Erkek Lisesi ve Bursa İktisadi İdari Bilimler Akademisi Mezunu. Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Ekonometri Anabilim dalı öğretim üyesiyken 2017'de emekli oldu. Çok yönlü bir kişiliğe sahip olan Prof. Dr. Gürsakal 1987 yılından itibaren Bursa'da yerel gazetelerde köşe yazısı yazdı. İlgi alanlarında fraktal müzik de olan Prof. Dr. Gürsakal'ın roman, anı, deneme türleri, istatistik, iletişim ve medya konularında çok sayıda eseri var. (Floransalı Karlo (2001), Kum ve Zakkum (2009) adlı romanlarının yanı sıra Yazı Zamanı (1999), Bir yerlere Yağmur Yağmış Olmalı (2004), Benim Bursalarım (2005) adlı anı ve denemeleri yayımlandı. Araştırma inceleme kitaplarından bazıları ise şunlar: "Bilgisayar Uygulamalı İstatistik, Altı Sigma Müşteri Odaklı Yönetim, Sosyal Bilimler Karmaşıklık ve Kaos, Sosyal Ağ Analizi, Büyük Veri, Çıkarımsal İsatistik, İstatistiğin ABC'si, R ile Betimsel İstatistik, Karar verme..."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.