Hava Durumu

Prof. Dr. Osman Müftüoğlu'ndan aşı çıkışı: Kendinize acımıyorsanız bize acıyın!

Hürriyet baş yazarı Prof. Dr. Osman Müftüoğlu, Koronavirüs aşısı tartışmalarına sert bir şekilde tepki gösterdi. Müftüoğlu, "Ne yazık ki bu tartışmaların biteceğine dair bir işaret de ufukta hâlâ görünmüyor. İşte bu nedenle bugün canım fena halde sıkkın" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 05.12.2020 10:44
Haber Güncellenme Tarihi: 05.12.2020 10:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Prof. Dr. Osman Müftüoğlu'ndan aşı çıkışı: Kendinize acımıyorsanız bize acıyın!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, aralık ayında koronavirüs aşısının uygulanmasına başlanacağını açıklarken, aşı güvenliği ve aşı tercihi tartışma konusu oldu. Bazı vatandaşlar, aşının zorunlu olarak yapılması gerektiğini düşünürken, hangi aşının yapılacağının tercihinin de vatandaşlara bırakılması gerektiğini söyledi. Bazı kişiler, uzmanların önerdiği aşının yapılması gerektiğini savundu. 

Hürriyet baş yazarı Prof. Dr. Osman Müftüoğlu, PCR testlerindeki pozitiflik oranının yüzde 20'lere yaklaştığını, günlük vaka sayılarının 30 binleri aştığını, yoğun bakımlarda doluluk oranının alarm verdiğini belirterek, Koronavirüs aşısı tartışmalarına sert bir şekilde tepki gösterdi. Müftüoğlu, "Ne yazık ki bu tartışmaların biteceğine dair bir işaret de ufukta hâlâ görünmüyor. İşte bu nedenle bugün canım fena halde sıkkın" dedi.

"Ne kadar üzülsek, söylemeye açıklamaya ne kadar korkarsak korkalım, yoğun bakımlarda doluluk oranlarımız da alarm veriyor. Peki, biz ne yapıyoruz? Biz hâlâ tıpkı Fatih'in İstanbul'u fethinden önce Bizans'ı yönetenlerin "Melekler dişi miydi, erkek miydi?" gibi saçma sapan bir konuyu tartıştıkları gibi "Favipiravir'i, Hidroksiklorokin'i yutalım mı, yutmayalım mı? Coronavac aşısını yaptıralım mı, yaptırmayalım mı?" gibi anlamsız bazı tartışmaları ısrarla sürdürüyoruz."

"Ciddi ölçüde üzüntülüyüm. Hatta isyanlarda bile olduğumu söyleyebilirim" diyen Müftüoğlu, "İsyanımın bir nedeni daha var: Kaybettiğimiz sağlık savaşçılarımızın sayısı da artıyor" diye konuştu. Müftüoğlu devamında da şunları kaydetti:

"Kendinize acımıyorsanız bari bize acıyın!"

"Pandemi cephesinde virüsle göğüs göğüse savaş veren beş meslektaşımızı, beş canımızı Dr. Ahmet Zare, Dr. Mustafa Selek, Dr. Mehmet Karakum, Dr. Ferruh İlter, Dr. Ahmet Tezcanlı'yı ebedi âleme uğurladık." 

"Bu sevgili canlar, bu çalışkan ve güzel insanlar, bu fedakâr doktorların ebediyete intikalinde hepimizin ortak kusurları, dikkatsizlikleri, uyumsuzlukları, aymazlıkları da var. "

"Ve bu beş kardeşimiz, salgının başından beri kaybettiklerimizin sadece birkaçı. Hepsini rahmetle anıyor. Ailelerine, dost ve arkadaşlarına baş sağlığı, sabırlar diliyorum. Sizden ricam şudur: Kendinize acımıyorsanız bari bize acıyın!"

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.