Hava Durumu

Putin'den ABD'ye: Yaygara koparmayın, kanıt sunun

Rusya Devlet Başkanı Putin, Rusya'nın Kasım 2016'daki ABD başkanlık seçimlerine müdahale ettiği iddialarına ilişkin Washington yönetimine çok sert tepki gösterdi: "Yaygara koparmayın, kanıt sunun."

Haber Giriş Tarihi: 04.03.2018 12:26
Haber Güncellenme Tarihi: 04.03.2018 12:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Putin'den ABD'ye: Yaygara koparmayın, kanıt sunun

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ABD'ye seçimlere Rus müdahalesi iddiaları hakkında kanıt sunma çağrısı yaptı. Putin, 'kanıt sunulmaması halinde bunun yaygaradan başka bir şey olmayacağını' vurguladı. Demokratik Ulusal Komitesi'nin (DNC) hacklenmesi, Twitter ve Facebook'ta 'bot hesaplar' açılması, başkanlık seçimleri hakkında yanlış bilgiler yayılması gibi suçlamalarını anımsatan Putin, Rus makamlarına kanıt sunulması gerektiğinin altını bir kez daha çizdi. Rus lider, "Öncelikle suçlanan isimlerin neler yaptığını görmeliyim. Bize belge verin, bize bilgi verin. Şahsınıza ve ABD Kongresi'ne saygı duymakla birlikte, ABD'de hukuk diplomasına sahip kişiler yüzde 100 vardır" dedi.

RESMİ KANALLAR ÜZERİNDEN GELİN

Rus lider, bu sürecin basın vasıtasıyla ya da Kongre'de yaygara kopararak değil, resmi kanallar üzerinden yürütülmesi gerektiğini vurguladı.

NE OLMUŞTU?

Özel savcı Robert Mueller tarafından yürütülen, FBI'ın Rusya'nın 2016'daki başkanlık seçimlerine müdahale ettiği iddialarıyla ilgili soruşturmada 13 Rus vatandaşı ve 3 Rus şirkete suçlama yöneltilmişti. 37 sayfalık raporda, bu tarafların seçimlere Başkan Donald  Trump lehine etki ettiği ileri sürülmüş, Rusya hükümetine dair bir ifade yer almamıştı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.