Hava Durumu

Putin'den gündemi sarsan açıklama: 'Bazı ABD vatandaşları rehin alındı'

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Fırat'ın güneyindeki DEAŞ'lı teröristlerin ABD vatandaşlarını alıkoyduğunu açıkladı. Putin, ABD ve ABD güdümündeki güçler sebebiyle DEAŞ'ın Suriye'deki varlığını genişlettiğini de sözlerine ekledi.

Haber Giriş Tarihi: 18.10.2018 16:21
Haber Güncellenme Tarihi: 18.10.2018 16:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Putin'den gündemi sarsan açıklama: 'Bazı ABD vatandaşları rehin alındı'

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'den Suriye'yle ilgili gündemi sarsacak bir iddia geldi. Putin, "Teröristler Fırat'ın güneyinde ABD ve Avrupa vatandaşlarını esir aldı." dedi.

Putin, şöyle konuştu:

"Fırat'ın doğusunda ABD'nin kontrolündeki bölgede ne olduğunu kimse bilmiyor, orada hala DEAŞ güçleri var. DEAŞ, Fırat boyunca ABD kontrolündeki bölgede varlığını artırdı. Teröristler toplam 700 kişiyi esir aldılar ve 10 kişiyi idam etti."

TÜRKİYE GEREKEN HER ŞEYİ YAPIYOR'

Türkiye'nin Soçi'de varılan anlaşma doğrultusunda İdlib'le ilgili tüm sorumluluklarını yerine getirip getirmediği sorusunu yanıtlayan Putin, Putin "Tüm sorumluluklar henüz yerine getirilmedi, ancak bunun üzerinde çalışıyorlar. Bunu görüyoruz, çalışıyorlar. Her şey o kadar kolay değil, aksine zor. Ancak Türkiye üstlendiği sorumlulukları yerine getiriyor. Anlaştığımız 15-20 kilometrelik İdlib'deki bölgenin kurulumuna devam ediliyor" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.