Hava Durumu

Putin'den ilginç benzetme: Biz gelin ile damat değiliz

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Amerikan NBC kanalına yaptığı açıklamada Rus-Amerikan ilişkilerinin son yıllarda ABD'deki iç siyasi mücadeleye kurban edildiğini söyledi. Putin, Biden'ın kendisini "katil" olarak tanımlamasına ilişkin ise "Çalışma esnasında, farklı taraftan saldırılara alıştım. Biz gelin ile damat değiliz ve birbirimize sonsuz sevgi ve dostluk konusunda yemin etmiyoruz." ifadelerini kullandı.

Haber Giriş Tarihi: 14.06.2021 22:55
Haber Güncellenme Tarihi: 14.06.2021 22:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Putin'den ilginç benzetme: Biz gelin ile damat değiliz

Putin, ABD Başkanı Joe Biden ile 16 Haziran'da İsviçre'nin Cenevre kentinde yapacağı görüşme öncesinde Amerikan NBC kanalına verdiği röportajda, güncel konulara ilişkin açıklamalarda bulundu.

"BU KONUDA BİR ŞEY GÖREMEDİK"

Rusya ve ABD arasındaki ilişkilere değinen Putin, ABD ile birçok alanda çalışmaya hazır olduklarını dile getirerek, "Uluslararası ilişkilerde istikrar ve öngörülebilirlik en önemli değer. Amerikan ortaklarımız tarafından geçen yıllarda bu konuda bir şey göremedik." şeklinde konuştu.

"RUS-AMERİKAN İLİŞKİLERİ KURBAN EDİLDİ"

Putin, ABD'nin Rusya'yı seçimlere müdahale etmek ve siber saldırı düzenlemek ile suçladığına dikkati çekerek, "Rus-Amerikan ilişkileri son yıllarda ABD'deki iç siyasi mücadeleye kurban edildi." dedi.

Daha önce, ABD'ye siber alanda birlikte çalışma teklifinde bulunduklarını hatırlatan Putin, ABD'nin bu teklifi reddettiğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"BU SÜREÇ ARTIK ÇOK ZOR ŞEKİLDE DURDURULABİLİR"

"Kimsenin birbirinin iç siyasi süreçlerine müdahale etmemesi gerekiyor. Ne ABD'in Rusya'nın ne de Rusya'nın ABD'in iç hayatına müdahale etmemesi lazım. Dünyadaki tüm ülkelerin halklarına barış içinde gelişmesine fırsat vermek gerekiyor. Kriz durumlarının, dışarıdan müdahale olmadan halk içinde çözülmesi gerekiyor ancak ABD yönetimi için bu çağrı, pek bir şey ifade etmiyor. ABD yönetiminin yine de diğer ülkelerdeki iç süreçlere müdahale edeceğini düşünüyorum. Bu süreç artık çok zor şekilde durdurulabilir, çünkü çok hızla yürüyor."

NATO'nun siber alanını, "savaş" alanı olarak ilan ettiğini hatırlatan Putin, Rusya'nın bundan "rahatsız" olduğunu vurguladı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.