Hava Durumu

Putin'in telefon trafiği! En çok Erdoğan'la görüştü...

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, bu yıl en çok Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Putin ile Erdoğan 19 kez telefonla konuştu.

Haber Giriş Tarihi: 28.12.2018 15:01
Haber Güncellenme Tarihi: 28.12.2018 15:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Putin'in telefon trafiği! En çok Erdoğan'la görüştü...

Komsomolskaya Pravga gazetesi, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in bu yıl hangi liderle kaç kere görüştüğünü yazdı. Putin'in cep telefonu olmadığına ve bütün görüşmelerini özel bağlantı yoluyla sabit bir telefonla yaptığına dikkat çekilen haberde, ona doğrudan telefon edebilen kişilerin sayılı olduğu, ancak acil durumlarda istisnalar yapıldığı kaydedildi. Erdoğan, 19 aramayla bu yıl Putin'i en sık arayan lider oldu. Erdoğan'la Putin arasındaki görüşmeler Suriye ve Orta Doğu'daki işbirliği çerçevesinde eylemlerini detaylı bir şekilde koordine etmeye yönelikti.

Erdoğan'dan sonra Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, herhangi bir sebepten 13 aramayla ikinci sırada yer aldı.

Putin, Kazakistan lideri Nursultan Nazarbayev'le 11, İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu ile 10, Almanya Başbakanı Angela Merkel 8 kez görüştü. Rus lider Ermenistan Başbakanı ile 6, Belarus Devlet Başkanı ile 5, Azerbaycan, Türkmenistan, Özbekistan Devlet Başkanı ile 3'er kez telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

TRUMP VE POROŞENKO EN AZ GÖRÜŞÜLENLER ARASINDA

Putin'le telefonla en az görüşenler arasında sadece 2 aramayla ABD Başkanı Donald Trump ve Ukrayna Devlet Başkanı Pyotr Poroşenko yer aldı. İran, Finlandiya, Mısır ve Güney Osetya liderleri ile de sadece 2 kez telefon görüşmesi yapıldı.

Putin ayrıca yıl içinde neredeyse diğer tüm ülkelerin liderleri ile irtibat kurdu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.