Hava Durumu

Putin, Suudi Veliaht Prensi'yle bir araya gelebilir

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, bu ay sonunda Arjantin'de düzenlenecek G20 zirvesinde Veliaht Prensi Muhammed bin Selman bir araya gelebileceğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 21.11.2018 14:36
Haber Güncellenme Tarihi: 21.11.2018 14:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Putin, Suudi Veliaht Prensi'yle bir araya gelebilir

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya lideri Putin'in, petrol piyasasındaki durumu konuşmak için G20 zirvesinde Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'la bir araya gelme ihtimalinin olup olmadığı sorusu karşısında, "Bunu dışlayamayız. Neyi konuşabileceklerini bilmiyorum ama böyle bir konuda fikir alışverişi yapılması elbette mümkün" dedi.

Peskov, "Hem Devlet Başkanı (Putin) hem de Veliaht Prensi (Selman) Arjantin'de bulunacak. Bu nedenle bir şekilde konuşma imkanları elbette olacak" diye ekledi.

Pek çok ülke gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'nda öldürülmesi nedeniyle Riyad ile ilişkilerinin seviyesini yeniden değerlendirirken, Rusya liderliği, cinayet şüphelerinin belirmesinden beri birilerini suçlamak yerine soruşturma sonuçlarının beklenmesi gerektiğini söylüyor.

SORUŞTURMA SONUCUNUN BEKLENMESİ ÇAĞRISI

Rus yetkililer, Kaşıkçı'nın öldürüldüğünün kesinleşmesi ve söz konusu cinayetin emrini verebilecek tek kişinin Veliaht Prensi Muhammed bin Selman olduğuna dair görüşün güçlenmesine karşın soruşturma sonucunun beklenmesi gerektiği yönünde çağrı yapmaya devam etti.

Nitekim Suudi Arabistan'da ekim sonunda Kaşıkçı cinayetinin ekim sonunda gerçekleştirilen yatırım konferansı birçok Batılı şirket ve hükümet tarafından boykot edilirken, Rus şirketleri bu konferansa katılıp milyar dolarlık anlaşmalar imzalamışlardı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.