Hava Durumu

'Rabia', 'bozkurt' ve 'zafer'e yasak geliyor!

Avusturya, 'siyasal İslam'la mücadele' kapsamında rabia, bozkurt ve zafer işaretlerini yasaklamaya hazırlanıyor

Haber Giriş Tarihi: 06.10.2018 12:05
Haber Güncellenme Tarihi: 06.10.2018 12:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
'Rabia', 'bozkurt' ve 'zafer'e yasak geliyor!

Avusturya'da Sebastian Kurz'un başbakanlığındaki koalisyon hükümetinin, aralarında 'rabia, bozkurt ve zafer' işaretlerinin de bulunduğu bir dizi politik içerikli el işaretini yasaklamayı hazırlandığı kaydedildi.

Amerika'nın Sesi'nin (VOA) Berlin kaynaklı haberinde, kararın 'siyasal İslam'la mücadele' kapsamında düşünüldüğü aktarıldı. Muhafazakâr Halk Partisi (ÖVP) lideri Başbakan Kurz ve ortağı aşırı sağcı Özgürlük Partisi (FPÖ) lideri Heinz Christian Strache, "dini sembollere karşı olmadıklarını, sadece ülkenin değerlerine aykırı olan sembolleri yasaklayacaklarını" açıkladı. Yasağın 1 Mart 2019'dan itibaren geçerli olması öngörülüyor.

4 BİN AVRO CEZA

Söz konusu işaretlerin sadece kamuya açık alanlarda değil, aynı zamanda cami ve kapalı mekânlarda da yasaklanacağı belirtildi. Planlanan yasaya göre, işaretleri yapanlar 4 bin avro para cezası ödeyecek. Suçun ikinci kez tekrarlanması halinde para cezası 10 bin avroya kadar çıkacak.

Haberde, şu ifadelere yer verildi; "Hitler selamı ve diğer Nazi sembollerini kullanmanın da yasak olduğu ülkede, terör örgütleri IŞİD ve El Kaide'yi çağrıştıracak el işaretlerinin yanı sıra, 'rabia işareti' ve ülkücülerin kullandığı 'bozkurt işareti' ile PKK sempatizanlarının sıkça yaptığı 'zafer işareti' de yasaklı radikal semboller listesinde yer alacak."

DİYANET KARARI

Avusturya'da yapılan yorumlarda ise yasakların uygulanmasının zor olacağı belirtildi. Avusturya, 'siyasal ve radikal İslam"a karşı önlemler' kapsamında geçtiğimiz aylarda Diyanet'le bağlantılı 60 imam ve ailelerini sınırdışı etme kararı almıştı. Ayrıca biri Türklere ait yedi caminin faaliyetlerinin durdurulmasına da karar verilmişti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.