Hava Durumu

Rahatlatan haber: İkinci koronavirüs dalgasının ilki kadar etkili olması beklenmiyor!

Rus enfeksiyon uzmanı Çulanov, Rusya'da ikinci koronavirüs dalgasının sonbahar mevsiminde diğer hastalıklarla birlikte yaşanabileceğini, fakat ilk dalga kadar etkili olmasını beklenmediğini belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 18.07.2020 12:05
Haber Güncellenme Tarihi: 18.07.2020 12:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Rahatlatan haber: İkinci koronavirüs dalgasının ilki kadar etkili olması beklenmiyor!

Rusya Sağlık Bakanlığı baş enfeksiyon uzmanı Prof. Vladimir Çulanov, Rusya'da sonbahar mevsiminde hastalıklarda genel olarak artış meydana geleceğini, bununla birlikte ikinci koronavirüs dalgasının da görülebileceğini ancak etkisinin ilk dalgadaki kadar güçlü olmasının beklenmediğini ifade etti.

Rus basınına açıklamalarda bulunan Çulanov, "Sonbaharda hastalıklarda hafif bir artış beklenebilir, zira okul ve üniversite toplulukları oluşacak, insanlar izinden dönecek. Bu, her zaman solunum yolu enfeksiyonu insidansında artışa yol açar, ancak ikinci dalganın ilk dalga kadar güçlü olmasını beklemiyoruz" ifadelerini kullandı.

Birçok Rus vatandaşının koronavirüse karşı bağışıklık geliştirdiğini söyleyen Çulanov, ayrıca insanların 'önerilen sağlık önlemlerine ve uyarılara daha ciddi yaklaştığını, önleyici tedbirler deneyiminin oluştuğunu' vurguladı.

Duma milletvekili, eski Rospotrebnadzor Başkanı Gennadiy Onişenko daha önce koronavirüsün sonbahar-kış ve kış-ilkbahar dönemlerinde etkili olan 200 virüsten biri olacağını açıklamıştı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.