Hava Durumu

Rahip Brunson'la ilgili flaş gelişme

ABD'li Rahip Brunson'ın ev hapsine itiraz talebi 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından reddedildi. Bir üst mahkeme olan 3. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderdi.

Haber Giriş Tarihi: 15.08.2018 11:08
Haber Güncellenme Tarihi: 15.08.2018 11:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Rahip Brunson'la ilgili flaş gelişme

İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesi, FETÖ ve PKK adına suç  işlediği ve casusluk yaptığı iddiasıyla tutukluluğu "sağlık sorunları" gerekçe  gösterilerek ev hapsine çevrilen ABD uyruklu din adamı Andrew Craig Brunson'ın ev  hapsi ile yurt dışı çıkış yasağının kaldırılması için yapılan itiraz yeniden  reddetti. 

Brunson'un avukatı İsmail Cem Halavurt'un müvekkili hakkındaki "ev  hapsi ve yurt dışı çıkış yasağı" kararına ilişkin İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesine  yaptığı itiraz karara bağlandı.

Kararı değerlendiren mahkeme, Brunson'ın hakkındaki tahliye sonrası,  adli kontrol şartlarının kaldırılmasına ilişkin talebi reddetti ve "ev hapsi ve  yurt dışı çıkış yasağı"nın devamına oy birliğiyle karar verdi. Bu kararı, itiraz yönünden bir üst mahkeme olarak İzmir 3. Ağır Ceza  Mahkemesi inceleyecek.

'KOD İSİMLERİNİ BİLEREK GÖRÜŞTÜ'

Terör örgütleri FETÖ ve PKK adına 9 Aralık 2016'da suç işlediği  iddiasıyla tutuklanan ABD'li papaz Brunson hakkında İzmir Cumhuriyet Savcısı  Berkant Karakaya tarafından hazırlanan iddianamede, Brunson'un din adamı  görüntüsü altında söz konusu terör örgütleri adına suç işlediği ve genel  stratejileri kapsamında eylem birlikteliği içinde olduğu, örgütlerin amaçlarını  bilerek ve isteyerek iş birliği yaptığı belirtilmişti. Brunson'ın FETÖ'nün üst düzey mensupları ile kod isimlerini bilerek  görüştüğü, bu kapsamda örgütün sözde eski Ege bölgesi imamı ile firari Bekir Baz  ve yardımcısı Murat Safa ile hakkında "silahlı terör örgütü üyesi olmak"  suçlamasından dava açılan tutuklu sanık Uluslararası Af Örgütü Türkiye Şubesi  Başkanı Taner Kılıç ile görüşmeler yaparak strateji belirlediği iddia edilmişti.

Brunson'ın ABD'li bir askere gönderdiği 15 Temmuz 2016'daki darbe  girişiminin başarısız olmasından üzüntü duyduğuna ilişkin mesaj içeriklerine yer  verilen iddianamede, cep telefonundaki, "Türkleri sallayacak bazı olayları  bekliyorduk. İsa'ya dönmek için gerekli koşullar oluştu. Darbe teşebbüsü bir  şoktu. Birçok Türk geçmişte de olduğu gibi askeriyeye güvendi ancak bu sefer çok  geçti. Ve darbe teşebbüsünden sonra bu başka bir sallama. Sanırım olaylar daha da  kötüye gidecek. Sonunda biz kazanacağız." mesajı da dosyaya eklenmişti.

293 GÖRÜŞME

Teknik incelemede de sanık Brunson'ın, görüşmediğini öne sürdüğü  FETÖ'nün sözde Ege bölge imamı firari sanık Bekir Baz ile birbirlerine çok yakın  yerde 293 kez GSM sinyali de tespit edilmişti. Mahkeme, 25 Temmuz'da dosya üzerinde yaptığı incelemede, Brunson'ın  tutukluluğunu ev hapsine çevirerek, sanık hakkında yurt dışına çıkış yasağı  getirmişti. Brunson'ın avukatı İsmail Cem Halavurt'un 30 Temmuz'daki "ev hapsi ve  yurt dışı çıkış yasağı"nın kaldırılmasına ilişkin başvurusu mahkemece  reddedilmişti. Avukat Halavurt, dün, mahkemeye aynı yönde ikinci kez itirazda  bulunmuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.