Hava Durumu

Rakamlar ortaya çıktı! En temiz Bursa...

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Hava Kalitesi İzleme Merkezi'ne bağlı Sürekli İzleme Merkezi verilerine göre Türkiye'nin en temiz havası endeks değeri 10 ile Bursa'da ölçüldü.

Haber Giriş Tarihi: 29.11.2020 09:36
Haber Güncellenme Tarihi: 29.11.2020 09:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Rakamlar ortaya çıktı! En temiz Bursa...

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Sürekli İzleme Merkezi verilerine göre havası en temiz şehir Bursa oldu. Sanayi şehri olarak bilinen ve birçok sanayi kuruluşunun ilk tercih ettiği şehirlerden birisi olan Bursa'da hava kalite endeksi 10 olarak ölçüldü. Bursa'yı 11 endeks ile Kastamonu ve Bitlis takip etti.

İSTANBUL ORTA KALİTE

Türkiye'nin 4 büyükşehirlerinden birisi olan İstanbul'da hava kalitesi 96 ile ölçülerek orta derecede olurken, İzmir'de 111 endeks ölçümü ile havası hassas olarak görüldü. Türkiye'nin batısında turist akınına uğrayan Antalya ise 54 endeks derecesi ile orta hava kalitesi ile ölçüldü.

EN KİRLİ DÜZCE

Düzce'nin hava kirliliği durumu ise kırmızı alarm vermeye başladı. Düzce'de temiz hava için 0 ila 50 arasında bulunması gereken endeks değeri 174'e kadar yükseldi. Düzce'yi 172 ile başkent Ankara, 171 endeks değeri ile Hakkari takip ettii.

Hava kirliliğinin koronavirüs üzerine etkisi üzerine yapılan araştırmaların ardından vatandaşlar merak ettiği şehirlerin hava kalitesi endekslerine Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Sürekli İzleme Merkezi sitesinden ulaşabiliyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.