Hava Durumu

Ralli heyecanı Yeşil Bursa etabı ile sona erdi! Zafer Çukurova ve Bostancı'nın...

Bursa Otomobil Sporları Kulübü (BOSSEK) tarafından Kutlucan Holding sponsorluğunda düzenlenen 2019 Türkiye Ralli Şampiyonası 7. ve son yarışı 44. Yeşil Bursa Rallisi, Skoda Fabia R5 ile yarışan BC Vision Motorsport ekibi Burak Çukurova-Vedat Bostancı'nın zaferi ile sonuçlandı.

Haber Giriş Tarihi: 04.11.2019 16:15
Haber Güncellenme Tarihi: 04.11.2019 16:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Ralli heyecanı Yeşil Bursa etabı ile sona erdi! Zafer Çukurova ve Bostancı'nın...

Onuralp ÖZALP

Nilüfer Belediyesi katkılarıyla Kutlucan Holding, Hankook Toktaş, Otomotiv, ALOFT Bursa Hotel, Sur Yapı Marka AVM, Burkay Group, Fora Araç Takip, Auto Club ve PowerApp sponsorluğunda düzenlenen organizasyon, 114,10 kilometresi özel etap, toplam uzunluğu ise 453,38 kilometre olan asfalt zeminli parkurda gerçekleştirildi. 1 Kasım Cuma akşamı FSM Bulvarı'ndaki Nilüfer Belediyesi Seyirci Özel Etabı ile başlayan ve hafta sonu Orhaneli - Keles bölgesindeki özel etaplarda devam eden mücadele sona erdi. Aynı zamanda Türkiye Ralli Şampiyonası'nın 7'nci ve son yarışı olan 44. Yeşil Bursa Rallisi'nin ikinci ve üçüncü gününde takımlar, Orhaneli-Keles bölgesindeki 114,10 kilometresi özel etap, toplam uzunluğu 453,38 kilometre olan asfalt zeminli parkurda yarıştı. 59 aracın start aldığı rallinin ikinci gününde ekipler, Dağgüney, Firuz ve Harmanalanı'ndaki etapları geçerek, servis alanında yarışı tamamladı.

ZORLU ETAP 2 KEZ GEÇİLDİ!

Şampiyonların belli olduğu 44. Yeşil Bursa Rallisi'nin son günü de nefes kesti. Soğukpınar ile "Nilüfer" adıyla geçilen Hüseyinalan'daki zorlu etapları ikişer kez geçen ekipler, sezonun finali olan 44. Yeşil Bursa Rallisi'ni tamamladı. Dereceye giren takımlara ödülleri, Aloft Otel önündeki bitiş podyumunda düzenlenen törenle verildi. Törene, Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, BTSO Başkanı İbrahim Burkay, Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Sibel Özer ile Meclis Üyesi Atakan Çorbacı, BOSSEK Başkanı Mete Pala ve Kutlucan Holding Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Kutlucan da katıldı.

Nilüfer Amatör Spor Dernekleri Başkanı Atakan Çorbacı'ya da plaket verildi.

BTSO Başkanı İbrahim Burkay'a katkılarından dolayı teşekkür edilirken, plaketini Mete Pala'nın elinden aldı.

BAŞKAN ERDEM: TEKRAR BEKLERİZ

Ödül töreninde konuşan Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, "Nilüfer'de sizleri ağırlamaktan büyük mutluluk duyduk. Kazasız belasız bir yarış gerçekleştirildi. Bu heyecanı tekrar yaşatmanız dileğiyle tüm sporcularımızı tebrik ediyorum" dedi. Daha sonra BOSSEK tarafından sponsorlara plaket takdim edildi.

Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem'e teşekkür plaketini BOSSEK Başkanı Mete Pala takdim etti.

ŞAMPİYONLAR

44. Yeşil Bursa Rallisi'nde en iyi dereceyi yapan BC Vision Motorsport Takımı'ndan Burak Çukurova-Vedat Bostancı ikilisi, genel klasman şampiyonu oldu. Castrol Ford Team Türkiye adına yarışan Buğra Banaz-Gürkal Menderes ikilisinin ikinci olduğu genel klasmanda, Castrol Ford Team Türkiye adına yarışan diğer pilotlar Ali Türkkan-Onur Aslan da üçüncülüğü göğüsledi. Sınıf N'de Mitsubishi Lancer EVO IX ile Uğur Soylu-Mehmet Köleoğlu, sınıf 3'te Fiat Motorsporları takımından Fiat Egea 1.4 T-Jet ile Fatih Kara- Bilge Ayan, sınıf 4 ve iki çekerde Buğra Banaz-Gürkal Menderes, sınıf 5'te de Ford Fiesta R1 ile Hakan Kerci-Soner Çevik birincilikleri paylaştılar. Genç pilotlar birinciliğini Ali Türkkan kazanırken, genç co-pilotlar birinciliğini ise Fiat Motorsporları takımından Buğra Can Kılıç ile yarışan Ali Emre Yılmaz elde ettiler.

Burak Çukurova-Vedat Bostancı'nın birincilik ödülünü BTSO Başkanı İbrahim Burkay verdi.

Şampiyonanın ikincisi olan Buğra Banaz-Gürkal Menderes'e ödülünü FOSFED Başkan Yardımcısı Onur Sürmeli takdim etti.

Castrol Ford Team Türkiye adına yarışan Ali Türkkan-Onur Aslan'a üçüncülük ödülünü Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem verdi.

HISTORIC KALSMANI

Historic ralli klasmanında bu yıl otomobil sporlarındaki 50. yılını kutlayan Haydar Güçlü, Murat Yıldırım co-pilotluğunda 1968 model BMW 2002 ti ile zafere ulaşırken, aynı zamanda Kategori 2 birincisi oldular. Uygar Birgili-Ünsal Deniz BMW 316 ile genel klasman ikincisi ve Kategori 1 birincisi olurken, Özcan Opçin-Serdar Canbek ekibi de Fiat 124 ile üçüncülüğü kazandılar.

KATEGORİ 2

24 ekibin start aldığı Zafer Vatansever Ralli Kupası'nda Citroën C2 ile İlhan Mutluay-Cumhur Önder genel klasman ve Kategori 2 birinciliğinin sahibi oldu. Murat Güray-Bora Yakın Fiat Palio ile Kategori 4'ü kazanırken, Levent Şapçılar-Deniz Gümüş Ford Fiesta ST ile Kategori 3 ve Efehan Yazıcı-Ali Gökhan Yazıcı da Fiat Palio ile Kategori 1 birinciliklerine uzanan isimler oldular.

Egea Gençler Kupası'nda birinci olan Buğra Can Kılıç-Ali Emre Yılmaz ödüllerini, organizasyonun sponsorlarından Kutlucan Holding'in Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Kutlucan'dan aldı.

EGEA GENÇLER KUPASI

Egea Gençler Kupası'nda birinciliği Buğra Can Kılıç-Ali Emre Yılmaz ekibi kazanırken, sezonu birincilikle bitiren ekip geçen yıl olduğu gibi Onat Telkenar-Efe Eryalaz ekibi oldu. Fiesta Ralli Kupası'nda ise Ford Fiesta R2T ile yarışan Ümit Can Özdemir-Batuhan Memişyazıcı ekibi birinciliğin sahibi oldu.

AKBAŞLAR'IN BAŞARISI

44. Yeşil Bursa Rallisi'ne Bursa'dan da yoğun katılım vardı. Özellikle Tekstil, Enerji, Turizm, Gıda, İnşaat alanında faaliyetler yürüten Akbaş Holding de ralli heyecanına aktif olarak katılanlar arasındaydı. Spora ve sporcuya verdiği destekle ön plana çıkan Akbaşlar, Mitsubishi marka araçla büyük başarı elde etti. Erhan Akbaş ve Koray Akgün, zafer pozu verdi.

44. Yeşil Bursa Rallisi'ne verdiği büyük katkıdan dolayı Kutlucan Holding'e de teşekkür edilirken BOSSEK Başkanı Mete Pala, Kutlucan Holding Yönetim Kurulu üyesi Fatih Kutlucan'a teşekkür plaketini takdim etti.

Ralli şampiyonları ve protokol üyeleri, #BegümiçinAdalet pankartıyla poz verdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.