Hava Durumu

Reina katliamcısı susma hakkını kullanacak

Yılbaşı gecesi düzenlenen ve 39 kişinin yaşamını yitirdiği Reina saldırısına yönelik davanın ilk duruşması başladı. Yoğun güvenlik önlemleri arasında duruşma salonuna getirilen Masharipov'un susma hakkını kullanacağı öğrenildi.

Haber Giriş Tarihi: 11.12.2017 15:31
Haber Güncellenme Tarihi: 11.12.2017 15:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Reina katliamcısı susma hakkını kullanacak

İstanbul Ortaköy'deki eğlence merkezi Reina'da yılbaşı gecesi düzenlenen ve 39 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısına ilişkin, Abdulkadir Masharipov ve eşinin de aralarında bulunduğu 51'i tutuklu 57 sanığın yargılandığı davanın ilk duruşması başladı. Masharipov, diğer tutuklu sanıklardan ayrı olarak koluna giren iki jandarma görevlisi eşliğinde salona alınarak ön sıraya oturtuldu. Masharipov'un diğer sanıklarla temas kurmaması için iki tarafında ve arkasındaki sıraya da askerler oturtuldu. Sanık Masharipov'un avukatı müvekkili ile yaklaşık 3 aydır görüşemediğini ve bu nedenle vekaletnamesini alamadığını öne sürdü.

TÜRKÇE CEVAP VERDİ

Bunun üzerine hakim Masharipov'a avukat isteyip istemediğini sordu. Masharipov da hakimin sorusuna Türkçe olarak "Evet istiyorum" yanıtını verdi. Ardından söz alan Masharipov'un avukatı, müvekkilinin "savunma hakkının kısıtlandığı" gerekçesiyle susma hakkını kullanacağını dile getirdi.

2 BİN 370 YILA KADAR HAPİS İSTEMİ

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, olayda hayatını kaybeden biri polis 39 kişi "maktul", 60'ı yabancı uyruklu 122 kişi "mağdur" ve "müşteki" olarak yer alıyor. İddianamede, aralarında saldırıyı gerçekleştiren Abdulkadir Masharipov'un da bulunduğu çoğunluğu yabancı uyruklu 51'i tutuklu 57 sanık bulunuyor. Saldırıyı gerçekleştiren Abdulkadir Masharipov hakkında, 2 bin 370 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep ediliyor.

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.