Hava Durumu

Rekabet Kurumu'ndan beyaz eşya şirketlerine soruşturma kararı

Aralarında Samsung, LG ve Arçelik gibi şirketlerin de olduğu bazı beyaz eşya firmaları hakkında rekabet soruşturması açıldı.

Haber Giriş Tarihi: 27.09.2021 16:02
Haber Güncellenme Tarihi: 27.09.2021 16:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Rekabet Kurumu'ndan beyaz eşya şirketlerine soruşturma kararı

Rekabet Kurulu; Arçelik, BSH, Samsung ve LG'ye soruşturma açılmasına karar verdi. Zincir marketlere yönelik müfettiş görevlendirilmesinin ardından şimdi de beyaz eşya-elektronik sektöründeki şirketlere soruşturma kararı verildi.

Rekabet Kurumu, Arçelik, BSH, LG, Samsung'un da aralarında olduğu şirketler hakkında soruşturma açtı.

Rekabet Kurumu'nun internet sitesinde yer alan açıklamaya göre soruşturma, distribütörlerin, yetkili satıcılara internet satış yasağı getirmek ve/veya yeniden satış fiyatı tespitinde bulunmak suretiyle ilgili mevzuatı ihlal ettikleri iddiası üzerin başlatıldı.

Rekabet Kurumu'ndan yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Arçelik Pazarlama A.Ş., BSH Ev Aletleri Sanayi ve Ticaret A.Ş., Samsung Electronics İstanbul Pazarlama ve Ticaret Ltd. Şti. ve LG Electronics Ticaret A.Ş. ile bu teşebbüslerin distribütörlerinin, yetkili satıcılara internet satış yasağı getirmek ve/veya yeniden satış fiyatı tespitinde bulunmak suretiyle 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun'un 4. maddesini ihlal ettiği iddiası üzerine yürütülen ön araştırma Rekabet Kurulu'nca karara bağlandı.

Ön araştırmada elde edilen bilgi, belge ve yapılan tespitleri 09.09.2021 tarihli toplantısında müzakere eden Rekabet Kurulu, bulguları ciddi ve yeterli bularak 4054 sayılı Kanun'un 4. maddesini ihlal edip etmediğinin tespitine yönelik olarak Arçelik Pazarlama A.Ş., BSH Ev Aletleri San. ve Tic. A.Ş., Gürses Kurumsal Tedarik ve Elektronik Tic. Paz. A.Ş., LG Electronics Tic. A.Ş., Samsung Electronics İstanbul Paz. ve Tic. Ltd. Şti. ve SVS Dayanıklı Tük. Mall. Paz. ve Tic. Ltd. Şti. hakkında soruşturma açılmasına, 21-42/617-M sayı ile karar verdi. "

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.