Hava Durumu

Rektör Kılavuz'dan tarikat uyarısı: 'Keşke yurtları devlet yapsa!'

Üniversite öğrencileri için yeterli düzeyde yurt olmadığını belirten Bursa Uludağ Üniversitesi Rektörü Kılavuz, "Bu sebepten dolayı öğrencilerimiz mecburen tarikat ve cemaat yurtlarına gidiyor. Bunlar, öğrencilerimizin geleceğini ipotek altına alan kontrolsüz yapılar. Keşke yurtların hepsini devlet yapsa" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 08.10.2019 06:10
Haber Güncellenme Tarihi: 08.10.2019 06:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Rektör Kılavuz'dan tarikat uyarısı: 'Keşke yurtları devlet yapsa!'

İsmail ARSLAN

YeniDönem gazetesi, Bursa Uludağ Üniversitesi'nin yeni rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz'a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Rektör Kılavuz üniversitenin proje ve hedefleri yanı sıra tarikat ve cemaat sorununa ilişkin çok özel açıklamalar yaptı. Üniversite öğrencilerinin ilk etapta yurda ihtiyacı olduğunu belirten Rektör Kılavuz, "Depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle yıkılacak bazı yurtlarımız var.  Şuan için biri 4 bin, diğeri 5 bin öğrenci kapasiteli 2 yurt inşa ediyoruz. Ancak yeterli değil. Yurtların inşaatı tamamlandığında 8 bin kişilik daha yurt ihtiyacımız var. Öğrencilerimiz, yurtların yetersizliği nedeniyle tarikat ve cemaatlere mecbur kalıyor. Keşke devlet bu konuda daha hızlı adımlar atsa, keşke yurtların hepsini devlet yapsa söz konusu yapılara ihtiyaç olmasa. Çünkü bu yapılar öğrencilerimizin geleceğini ipotek altına alıyor. İlahiyat Vakfı'nın, gençlerimizi bu yapılardan korumak için açtığı 180 civarında ev var. Bu modeli yaygınlaştırmak gerek" dedi.

"SAHİP ÇIKMALIYIZ"

Kılavuz, mevcut yurtların kapasitesinin, toplam öğrenci sayısının 9'da 1'ine karşılık geldiği bilgisini verdi. Devletin son yılda öğrencilerin yurt ihtiyacına yönelik önemli adımlar attığını da hatırlatan Rektör Kılavuz, "Ancak Bursa bu adımlardan yararlanamadı. İş adamıyla, memuruyla, bürokratıyla tüm şehir bu probleme sahip çıkmalı" ifadelerini kullandı.

"HEDEF İLK 1000"

Uludağ Üniversitesi'nin mevcut sıralaması hakkında da bilgi veren Rektör Kılavuz, üniversitenin dünya sıralamasında 848. sıradan 1226. sıraya düştüğünü, bunu düzeltmek için ciddi adımlar attıklarını belirtti. Kılavuz, "Burada hedefimiz geçmişi kötülemek değil. Biz çıkış yakalamak için 4 yıl boyunca elimizden gelen gayreti sarf edeceğiz. Dönem sonunda hedefimiz ilk 1000" dedi.

"HUZUR VE GÜVEN ORTAMI"

Bir diğer hedeflerinin üniversitede huzur ve güven ortamını sağlamak olduğunu vurgulayan Kılavuz, "Kavgaları, çekişmeleri bir kenara bırakacağız. İdare arasındaki iletişimi kuvvetlendireceğiz. Öğrencilerin huzurla eğitim aldıkları bir üniversite olacağız" diye konuştu. Kılavuz, ayrıca öğrenciler için sosyal tesis sözü de verdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.