Hava Durumu

Rinoplasti ile ideal burna kavuşun!

Özel Esentepe Hastanesi Kulak Burun Boğaz Bölümü'nden Op. Dr. Zeki Özsoy; Rinoplastinin estetik operasyonlar içerisinde en sık uygulananlar arasında olduğunu belirten, "Operasyon sayesinde burun yeniden şekillendirilir ve şekil bozuklukları giderilir" diyerek süreci anlattı...

Haber Giriş Tarihi: 11.02.2021 14:36
Haber Güncellenme Tarihi: 11.02.2021 14:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Rinoplasti ile ideal burna kavuşun!

Şekil bozukluğunun yalnızca görsel anlamda önemli olmadığını vurgulayan Dr. Zeki Özsoy "Burunda şekil bozukluğu çoğu kişide solunum problemlerine yol açmaktadır. Bu sebepten dolayı burnun, operasyon yardımıyla düzeltilmesi önemlidir"  Rinoplasti olarak adlandırılan burun estetiği, burunda doğuştan var olan veya sonradan ortaya çıkan şekil bozukluklarının düzeltilmesi amacıyla yapılan bir operasyondur.

Burnun ilk bakışta en çok göze çarpan bölge olduğuna dikkat çeken Özel Esentepe Hastanesi Kulak Burun Boğaz Bölümü'nden Op. Dr. Zeki Özsoy, "Bu bölgede bulunan şekil bozukluklarının düzeltilmesi hem estetik hem de psikolojik anlamda önemlidir" Rinoplastinin estetik operasyonlar içerisinde en sık uygulananlar arasında olduğunu belirten Op. Dr. Zeki Özsoy, "Operasyon sayesinde burun yeniden şekillendirilir ve burundaki şekil bozuklukları giderilir" dedi.

Kişisel tercih ön planda

Estetik görünüm açısından gerçekleşen operasyonlarda kişisel tercihin ön planda olduğunu söyleyen Zeki Özsoy şöyle konuştu: "Bazı bireyler büyük bir burnu olmasına rağmen görüntüden şikâyet etmezler, bazısı da farklı görünümde bir burun hayal ederler. Dolayısıyla rinoplasti hem sağlık sorunları nedeniyle hem de estetik kaygı açısından kişinin isteğiyle doğru orantıda gerçekleşmektedir."

Burun estetiği nasıl yapılır?

Rinoplastinin çoğunlukla genel anestezi yardımıyla gerçekleşen bir operasyon olduğunu belirten Özel Esentepe Hastanesi Kulak Burun Boğaz Bölümü'nden Op. Dr. Zeki Özsoy, yalnızca minimal dokunuşlar gerektiren operasyonlarda lokal anestezi de uygulanır. Ameliyatın ortalama 2-3 saat sürdüğünü anlatan Özsoy, "Hazırlıklar ve ameliyat sonrası yapılan uygulamalar ile beraber işleme toplam 1 gün ayrılması gerekmektedir" açıklamasında bulundu.

2 farklı teknik mevcut

Genelde tercih edilen 2 farklı rinoplasti tekniğinin olduğunu ifade eden Op. Dr. Zeki Özsoy, şöyle devam etti:" İlk teknik açık rinoplasti olarak adlandırılır. Bu yöntem ile burun delikleri arasından küçük bir kesi yapılır ve bu sayede operasyonu gerçekleştiren doktorun görüş açısı genişler. Geçmişte farklı bir burun ameliyatı geçirmiş veya büyük boyutta şekil bozukluğuna sahip olan bireylerde, açık rinoplasti önerilmektedir. Bununla birlikte bu yöntemde iyileşme sürecinin daha uzun sürdüğünü de söylemek gerekiyor."

Diğer burun estetiği tekniği olan kapalı rinoplasti hakkında da açıklamalarda bulunan Op. Dr. Zeki Özsoy, "Kapalı rinoplasti tekniğinde, açılan kesi burun deliklerinin içinde kalacak biçimde yapılır. Bu teknikte operasyonu gerçekleştiren doktorun görüş açısı daha dardır. Bu tekniğin avantajı, hastanın iyileşme süresinin daha kısa olması ve operasyon sonrası burunda dikiş izi kalmaması. Genellikle bu yöntem daha ufak çaplı şekil bozukluklarında kullanılır. Operasyonun açık veya kapalı teknikten hangisiyle gerçekleştirileceğine, hekim hastanın maksimum fayda görebileceği tekniği seçerek karar verecektir" şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.