Hava Durumu

ROKETSAN'dan Bangladeş'e 'TRG-300 KAPLAN Füzesi' ihracatı!

Bangladeş, Roketsan TRG-300 KAPLAN Füzesi tedarik etme kararı aldı. Bangladeş Genelkurmay Başkanı Orgeneral Aziz Ahmed, teslimatların Haziran 2021'e kadar gerçekleştirileceğini duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 04.03.2021 18:59
Haber Güncellenme Tarihi: 04.03.2021 18:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
ROKETSAN'dan Bangladeş'e 'TRG-300 KAPLAN Füzesi' ihracatı!

Bangladeş, Roketsan tarafından geliştirilen TRG-300 KAPLAN Füzesi'ni envanterine katmaya hazırlanıyor. Bangladeş Silahlı Kuvvetleri'nin 2021 Yılı Atış Yarışması Kapanış Töreni'nde konuşan Bangladeş Genelkurmay Başkanı Orgeneral Aziz Ahmed; Roketsan tarafından geliştirilen TRG-300 KAPLAN Füzesi'nin, Haziran 2021'e kadar Bangladeş Ordusu'na teslim edileceğini açıkladı.

Yapılan açıklamaya göre; Bangladeş Ordusu'nun Topçu Alayı'nın ateş gücü, azami 120 kilometre menzile sahip TRG-300 KAPLAN Karadan-Karaya Füze Sistemi ile daha da geliştirilecek.

TRG-300 KAPLAN Füzesi

TRG-300 KAPLAN Füzesi, Roketsan tarafından TR-300 KASIRGA Topçu Roketi üzerinden geliştirilmiştir. KAPLAN, Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Irak ve Suriye'ye yönelik icra edilen sınır ötesi harekatlarda aktif olarak kullanılmaktadır. Yaklaşık 120 kilometre menzili bulunan TRG-300 KAPLAN Füzesi, düşük dairesel sapma (CEP) değeri ile kara hedefleri üzerinde güçlü etki oluşturma kabiliyetine sahiptir.

Gelişmiş KAPLAN Füzesi

K+ Füzesi yetenek artırımı çalışmaları kapsamında, büyütülmüş faydalı yük konfigürasyonuna sahip prototiplere, yoğun karıştırma ortamında kaçırma mesafesinin azaltılmasına yönelik daha hassas ataletsel ölçüm birimi ve anti-jam (elektronik harbe dirençli) ünite entegre edildi. K+ Füzesi, Temmuz 2020'de Sinop Test Merkezi'ndeki atışlı testten başarıyla geçti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.