Hava Durumu

Rusya Başkonsolosu Buravov, Fotofest için Bursa'da!

Bu yıl 9'uncu kez düzenlenen Bursa Fotoğraf Festivali'nin konuk ülkesi olan Rusya'nın İstanbul Başkonsolosu Andrey Buravov, festival öncesi Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ı ziyaret etti.

Haber Giriş Tarihi: 04.10.2019 17:03
Haber Güncellenme Tarihi: 04.10.2019 17:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Rusya Başkonsolosu Buravov, Fotofest için Bursa'da!

Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Bursa Kent Konseyi tarafından organize edilen, Bursa Fotoğraf Sanatı Derneği'nin (BUFSAD) destekleriyle gerçekleştirilen Bursa Uluslararası Fotoğraf Festivali'ne katılmak için Bursa'ya gelen Rusya'nın İstanbul Başkonsolosu Andrey Buravov, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ı ziyaret etti.

Bu yıl festivalin konuk ülkesi Rusya olurken, bu kapsamda 9 fotoğrafçı; Alexander Dymnikov, Daniil Kolchanov, Ekaterina Pryanichnikova, Grigory Mumrikov, Igor Mukhin, Ilya Nikitin, Olga Ingurazova, Olga Vorobyova ve Svetlana Yerkovich festivalde sergileriyle yer alacaklar. Ayrıca RosPhoto Sergiler Departmanı Küratörü Alexandra Maximova 'Rus Fotoğrafı', Fotoğraf Tarihi Müzesi Vakfı'nda Anna Belova'da 'fotoğraf müzeleri' konularında bilgilerini paylaşacak.

İki ülkenin kültürel anlamda da yakınlaşmasına katkı sağlayacak festival öncesi başkonsolos Andrey Buravov'u makamında ağırlayan Başkan Aktaş, "Her iki devletin lideri de iki ülke arasındaki ilişkilerin gelişmesi için önemli gayretler sarf ediyor. Bu yıl festivalde Rusya gibi büyük bir coğrafyaya sahip ülkeyi konu alıyoruz. Bu festivalin ilişkilerin daha da artmasına katkı vermesini diliyorum" dedi.

Rusya'nın İstanbul Başkonsolosu Andrey Buravov da 9 Rus fotoğrafçının sergisinin olacağı festivalin başarıyla geçmesini temenni etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.