Hava Durumu

Rusya'dan krizi tırmandıracak açıklama: 'Arkasında İngiltere var'

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, Suriye'nin başkenti Şam'a bağlı Doğu Guta'nın Duma ilçesindeki kimyasal saldırı iddiasını desteklemek için hazırlanan görüntülerin ilçedeki bir hastanede kayda alındığını öne sürdü. Konaşenkov, kimyasal saldırı provokasyonun arkasında İngiltere olduğunu söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 13.04.2018 17:39
Haber Güncellenme Tarihi: 13.04.2018 17:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Rusya'dan krizi tırmandıracak açıklama: 'Arkasında İngiltere var'

Suriye'de kimyasal saldırı krizi, aktör ülkelerin karşılıklı suçlamalarıyla sürüyor. ABD kanadından gelen 'söz konusu saldırının arkasında Suriye ve Rusya var' açıklamasının ardından Moskova yönetimi de İngiltere'yi suçladı. Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, Suriye'nin başkenti Şam'a bağlı Doğu Guta'nın Duma ilçesindeki kimyasal saldırı iddiasını desteklemek için hazırlanan görüntülerin ilçedeki bir hastanede kayda alındığını öne sürdü. Konaşenkov, kimyasal saldırı provokasyonun arkasında İngiltere olduğunu söyledi. Konaşenkov, İngiltere'nin kimyasal saldırı provokasyonun organizasyonunda doğrudan yer aldığını belirterek, "Rusya Savunma Bakanlığı, İngiltere'nin söz konusu provokasyonun organizasyonunda doğrudan dahli olduğunu gösteren kanıtlara sahip" ifadelerini kullandı.

BM'DE SURİYE OTURUMU

Öte yandan BM Genel Kurulu'ndaki oturuma katılan Rusya'nın BM Daimi Temsilcisi Vasiliy Nebenzya ise Fransa, İngiltere ve ABD'nin tek istediğinin Suriye'deki Esad rejimini devirmek ve Rusya'yı izole etmek olduğunu söyledi.  BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ise Suriye konusunda yükselen tansiyonun ve Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda yaşanan tıkanmanın askeri gerginliğe neden olabileceğini açıkladı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.