Hava Durumu

Rusya'dan Suriye kararı

Rusya Genelkurmay Başkanı Valeriy Gerasimov, Rusya'nın Suriye'deki askeri varlığını azaltabileceğini açıkladı. Açıklama, Türkiye, Rusya ve İran'ın katılımıyla Soçi'de düzenlenen zirvenin ardından gelmesi dikkat çekti.

Haber Giriş Tarihi: 23.11.2017 17:05
Haber Güncellenme Tarihi: 23.11.2017 17:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Rusya'dan Suriye kararı

Rusya Genelkurmay Başkanı Valeriy Gerasimov, Türkiye, Rusya ve İran'ın kabul ettiği Suriye'yle ilgili ortak bildiri ışığında bu ülkedeki askeri varlığının sayısında bir değişiklik olup olmayacağına ilişkin açıklama yaptı. Gerasimov, "Muhtemelen azaltılacak" ifadelerini kullandı. 

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, dün Soçi'deki üçlü zirvenin sonunda bir ortak bildiri kabul etmişti. 

Bildiride, Astana görüşmeleri kapsamında başlayan gerilimi azaltma sürecinin devam etmesi için çağrı yapılmış ve terör örgütlerinin yok edilmesi için iş birliğinin sürdürüleceği teyit edilmişti.

Krizin tarafları arasında kapsamlı diyalog kurulmasının desteklendiği ifade edilmişti.

Rus Genelkurmay Başkanı Gerasimov'un açıklaması,  dünkü zirvenin ardından gelmesi ise dikkat çekti. 

2015'TE MÜDAHİL OLMUŞTU

Rusya, 2015 yılının sonunda Suriye rejim lideri Beşar Esad'ın lehine krize müdahil olarak savaşın gidişatını önemli ölçüde etkilemişti. Rusya'nın askeri gücünü ne oranda azaltacağı ise henüz bilinmiyor. 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.