Hava Durumu

Rusya'dan Suriye'yle ilgili dikkat çeken hamle!

Rusya, Suriye'nin İdlib vilayetinde militanlar tarafından sivillere karşı kimyasal silah kullanıldığı provokasyonunun planlandığı istihbaratına ulaştıklarını açıklamasının ardından Akdeniz'e Kalibr füzesi donanımına sahip iki fırkateyninin yanı sıra bir mayın gemisi daha gönderdi.

Haber Giriş Tarihi: 27.08.2018 11:48
Haber Güncellenme Tarihi: 27.08.2018 11:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Rusya'dan Suriye'yle ilgili dikkat çeken hamle!

Rusya Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Karadeniz Filosu'ndan Amiral Grigoroviç ve Amiral Essen fırkateynleri Akdeniz'deki Rus donanmasına katılması için yola çıktı. Gemiler nihai güzergâhlarına varmadan önce yol üzerinde sahte düşman hedeflerini tespit ve izleme tatbikatı gerçekleştirdi. Bu gemilerin ardından aynı filodan Valentin Pikul isimli bir mayın gemisi de Suriye kıyılarına gitmek üzere gönderildi.

Öte yandan bu adım Rusya Savunma Bakanlığı'nın ABD, İngiltere ve Fransa'nın Suriye ordusunun sivillere karşı kimyasal silah kullandığı bahanesiyle Suriye'ye karşı yeni bir bombardıman gerçekleştirme hazırlığında olduğu uyarısını yaptığı bir dönemde geldi.

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov da, dün İdlib'de militanlar tarafından 2 gün içinde yeni bir kimyasal silah provokasyonunun planlandığını ve bu provokasyon üzerinden Şam'ın suçlanmak istediğini söylemişti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.