Hava Durumu

Rusya'dan Trump'a alaycı yanıt! Sabahki ruh haline göre değişiyor

Trump'ın dünyayı sallayan Twitter mesajlarına Rusya'dan alaycı bir yanıt geldi. Başbakan Yardımcısı Arkadiy Dvorkoviç, "Uluslararası ilişkiler Trump'ın sabah uyandığında sahip olduğu ruh haline bağlı olmamalı" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 13.04.2018 10:59
Haber Güncellenme Tarihi: 13.04.2018 10:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Rusya'dan Trump'a alaycı yanıt! Sabahki ruh haline göre değişiyor

Rusya Başbakan Yardımcısı Arkadiy Dvorkoviç, Krasnoyarsk Ekonomi Forumu'nda yaptığı açıklamada ABD Başkanı Donald Trump'ın 2 gündür Suriye ve Rusya'ya ilişkin attığı tweet'lerle ilgili konuştu.

Dvorkoviç, Trump'ın ABD-Rusya krizini tırmandıran tweetleri ile ilgili "Uluslararası ilişkiler bir kişinin sabah kalktığındaki moduna bağlı olmamalı. Rusya olası bir risk için hazırlık yapmıyor" diye konuştu.

Rusya Başbakan Yardımcısı, Dvorkoviç "Her türlü ilişki için güven gereklidir, güven olmadan ilerleme kaydedilemez. Biz de okyanus ötesindeki birinin sabah uyandığındaki ruh haline ve ertesi gün kalktığında aklına gelenlere bel bağlayamayız. Böyle riskler alamayız" dedi. Dvorkoviç açıklamalarına "Bu Avrupa iş dünyasını ilgilendiren de bir mesele. Avrupa yaptırımlara katıldı. Ne oldu? Elinize bir şey geçti mi?... Çok şey kaybettiniz" sözleriyle devam etti.

Trump, Twitter'da önceki gün "Hazır ol Rusya, füzeler geliyor" ifadelerini kullanmış, dün de tamamen farklı bir tutum sergileyerek "Suriye'ye saldırının ne zaman gerçekleceğini asla söylemedim. Çok yakında olabilir ya da hiç de yakın olmayabilir" sözleriyle tüm dünyayı şaşırtmıştı. Trump, ikili ilişkilerin bu kadar kötü olması için bir sebep olmadığını da ifade etmişti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.