Hava Durumu

Rusya'dan Türkiye açıklaması: Endişeliyiz

Rusya kanadından yapılan açıklamada Türkiye'nin Libya'ya asker gönderme ihtimalinin Moskova'da büyük endişe yarattığı belirtildi.

Haber Giriş Tarihi: 20.12.2019 14:42
Haber Güncellenme Tarihi: 20.12.2019 14:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Rusya'dan Türkiye açıklaması: Endişeliyiz

Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti Başkanlık Konseyi Başkanı Fayez Al Sarraj ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasında İstanbul'da imzalanan mutabakatın yankıları sürüyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan geçtiğimiz günlerde katıldığı bir televizyon programında, Libya'ya asker gönderme ihtimaline ilişkin sorulara yanıt vermiş, "Libya'ya asker gönderimi konusunda böyle bir davet, böyle bir talep Libya tarafından Türkiye'ye gelecek olursa, nasıl bir inisiyatif üstleneceğimize dair, ülkemiz bunun kararını verecektir" demişti.

Erdoğan'ın sözlerinin ardından dün Arap medyasına yansıyan haberlerde, ülkenin meşru hükümetinin asker konuşlandırması için Ankara'ya talepte bulunma kararı aldığı belirtildi.

'SORU İŞARETLERİ YARATIYOR'

Bu gelişmelerin ardından Rusya cephesinden de flaş açıklamalar geldi. Dün Moskova'da düzenlenen yıllık basın toplantısında konuşan Putin, önümüzdeki günlerde Rusya'da Türk heyeti ile Libya konusunda görüşeceğini ifade etti.

Bugün INTERFAX'a konuşan Rusya Dışişleri Bakanlığı'na yakın bir kaynak ise, Türkiye'nin Libya ile vardığı söz konusu anlaşmanın birçok soru işareti yarattığını söyledi. Adı açıklanmayan kaynak, anlaşma neticesinde Türkiye'nin bölgeye asker gönderme ihtimalinin de Rusya için 'endişe verici' olduğunu vurguladı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.