Hava Durumu

Rusya Devlet Başkanı Putin onayladı: Fransız şampanyası 'köpüklü şarap' oldu

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in onayladığı yasa ile artık Rusya'da yerli ürünler "şampanya", Fransız ürünleri ise "köpüklü şarap" ismiyle satılacak. Karara tepki gösteren Fransız şampanya üreticisi Moet Hennessy, etiketleri değiştirmek için sevkiyatı durdurmak zorunda kaldıklarını açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 05.07.2021 09:06
Haber Güncellenme Tarihi: 05.07.2021 09:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Rusya Devlet Başkanı Putin onayladı: Fransız şampanyası 'köpüklü şarap' oldu

Rusya Devlet Başkanı Vladimir imzaladığı yasa ile, Fransa'nın Champagne bölgesinde üretilen şampanyaların da Rusya'da "köpüklü şarap" ibaresiyle satışa sunulması şartını getirdi.

Yasaya tepki gösteren Fransız şampanya üreticisi Moet Hennessy, Rusya'ya gönderilen şampanya teslimatlarını askıya aldıklarını duyurdu.

Fransız şarap üreticileri kararı 'kıskançlık' olarak nitelendirdi.

Rus lider Putin, Fransızların tüm dünyaya dayattığı "Şampanya ibaresi sadece bizim, başkaları kullanamaz" söylemine tepki gösterdi. Putin'in onayladığı yasa ile, Rusya'da yerli ürünler "şampanya", Fransız ürünleri ise "köpüklü şarap" ismiyle satılacak.

Fransız şampanya üreticisi Hennessy, etiketleri değiştirmek sevkiyatları durdurmak zorunda kaldığını açıkladı. Hennessy, her zaman nerede çalışırlarsa çalışsınlar yürürlükte olan mevzuata göre davranacaklarını, bu ayarlamalar yapıldıktan sonra teslimatları mümkün olan en kısa sürede yapacaklarını söyledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.