Hava Durumu

Rusya: 'PYD de katılmalı'

Ankara'nın iptal edildiğini duyurduğu Suriye Ulusal Birlik Kongresi hakkında Moskova'dan yeni açıklama geldi. Rusya Dışişleri Sözcüsü Mariya Zaharova, "Suriye'deki Kürtlerin katılması gerektiği görüşümüz değişmemiştir. Katılmalılar" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 09.11.2017 18:01
Haber Güncellenme Tarihi: 09.11.2017 18:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Rusya: 'PYD de katılmalı'

Ankara-Moskova hattındaki PYD çatlağı büyüyor. Ankara'nın iptal edildiğini duyurduğu Suriye Ulusal Birlik Kongresi hakkında yeni açıklamalar yapan Rusya Dışişleri Sözcüsü Mariya Zaharova, "Suriye'nin geleceğini belirleme vazifesini üstlenecek Ulusal Birlik Kongre görüşmelerine Suriye'deki Kürtlerin katılması gerektiği görüşümüz değişmemiştir. Katılmalılar. Suriye kongresinin kesin tarihi, nerede yapılacağı ve kimlerim katılımcı olacağı final aşamada. Organizasyona son nokta konduğunda kamuya Suriye Ulusal Birlik Kongresiyle ilgili somut açıklama yapacağız" dedi.

ÇATLAK BÜYÜYOR

Rus yetkililer, daha önce 18 Kasım'da Soçi'de düzenlenmesi gündeme gelen kongreye, Suriye'nin kuzeyindeki terör örgütü PYD'nin de davet edilecek gruplardan biri olduğunu söylemişti. Türk tarafıysa PYD'nin davet edilmesini 'kabul edilemez' olarak tanımlamıştı. Daha sonra Türkiye Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Rus yetkililerin kendilerine, kongrenin ertelendiğini ve bu kongreye davet edilmeyeceğini söylediğini ifade etmişti. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ise kongrenin ertelemediğini fakat hazırlıklarının devam ettiğini söylemişti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.