Hava Durumu

Rusya, Sovyetler Birliği döneminden kalan yasaları kaldırıyor!

Rusya, aralarında devlete ait iş yerlerinde kanepe ve halı gibi ürünlerin kullanılması yasağı ve siyasi göçmenlerin mal varlıklarına el konulması gibi kuralların bulunduğu Sovyetler Birliği döneminden kalan 20 bin yasayı yürürlükten kaldırmaya hazırlanıyor.

Haber Giriş Tarihi: 17.09.2019 12:21
Haber Güncellenme Tarihi: 17.09.2019 12:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Rusya, Sovyetler Birliği döneminden kalan yasaları kaldırıyor!

Rusya Başbakanı Dmitry Medvedev, Sovyetler Birliği dönemine ait 20 bin yasayı yürürlükten kaldırma talimatı verdi. Başbakan Medvedev'in "giyotin mevzuatı" adı verilen talimatıyla beraber etkisi olmayan ve geçersiz kabul edilen "ticaret nizamnamesi"ne karşı ilk somut adım atılacak.

Yürürlükten kaldırılacak olan yasalar 1917 ve 1991 yılları arasında Sovyetler Birliği ve Sovyet Rusyası döneminde imzalanarak kanun halini almıştı. 20 bin yasanın 2020 yılının ilk döneminde tamamen kaldırılması planlanıyor.

Giyotin mevzuatı ile birlikte Rusya genelindeki devlete ait iş yerlerinde kanepe ve halı kullanımı resmi olarak serbest hale gelecek.

Rusya Sovyet Federatif Sosyalist Cumhuriyeti Bakanlar Kurulunun 1958 yılında karara bağladığı önerge sebebiyle Rusya'da devlet ofislerinde kanepe ve halı kullanımı yasaklanmıştı.

1958 tarihli yasanın yanı sıra 1927 tarihli "El Koyma ve Kamulaştırma" yasası da feshedilecek. 1927 tarihli yasa siyasi sebeplerden dolayı Sovyetler Birliği'ne sığınma talebinde bulunan kişilerin mal varlığına devlet tarafından el konulmasını konu alıyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.