Hava Durumu

S&P'den Türkiye açıklaması: Not düşecek mi?

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu S&P, Türkiye'de yüksek enflasyonun kredi notu için endişe oluşturabileceğini söyledi. Söz konusu açıklama, Türkiye'nin kredi notunun düşürülebileceği yorumlarına neden oldu.

Haber Giriş Tarihi: 29.11.2017 16:06
Haber Güncellenme Tarihi: 29.11.2017 16:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
S&P'den Türkiye açıklaması: Not düşecek mi?

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard and Poor's (S&P), Türkiye ekonomisinin görünümüne ilişkin değerlendirme yaptı.  Türkiye'nin enflasyon rakamlarına değinen kuruluş yetkilisi, "Zayıf TL'nin yüksek enflasyonu beslemeye devam etmesinden duyduğumuz endişeyi koruyoruz" dedi.

BASKI OLUŞTURUYOR

Kuruluş, dirençli yüksek enflasyon ve Merkez Bankası'nın kararlı bir mücadelede bulunmaması Türkiye'nin kredi notu için olumsuz baskı yaratıyor açıklamasında bulundu. Söz konusu açıklama, Türkiye'nin kredi notunun düşürülebileceği yorumlarına neden oldu.

EN SON AÇIKLAMA

Standard & Poor's, 4 Kasım'da yaptığı açıklamada,  Türkiye'nin yabancı para cinsinden kredi notunu "BB", yerli para cinsinden notunu da "BB+" olarak teyit etmişti. Türkiye'nin not görünümünü ise "negatif" olarak bildirmişti.  Açıklamada 15 Temmuz'a rağmen, Türkiye ekonomisinin güçlü mali hareketiyle darbe girişimine olumlu tepki verdiği vurgulanmıştı.  Enflasyon baskılarının yatışması durumunda Türkiye'nin görünümünün "durağana" revize edilebileceğinin altı çizilmişti. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.