Hava Durumu

Saatlerce AVM'lerde gezerken ayakları ağrımayanlar, camiye gelince 'Belimiz, dizimiz ağrıyor' diyor

Son günlerde tartışma konusu haline gelen 'camide sandalyeli namaz' tartışmalarına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Diyanet-Sen Başkanı Mehmet Bayraktutar, "Saatlerce sokakta, alışveriş merkezlerinde gezerken ayakları ağrımayanlar, camiye gelince 'Belimiz, dizimiz ağrıyor' diyor. Bu uygun değil" ifadelerini kullandı.

Haber Giriş Tarihi: 08.11.2019 10:27
Haber Güncellenme Tarihi: 08.11.2019 10:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Saatlerce AVM'lerde gezerken ayakları ağrımayanlar, camiye gelince 'Belimiz, dizimiz ağrıyor' diyor

İstanbul Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şekib Avdagiç'in İstanbul Ortaköy'deki Teşrifatçı Hacı Mahmut Camisi içerisindeki sandalyeleri gösteren fotoğrafı sosyal medyada paylaşması üzerine 'sandalyeli namaz' tartışması yaşanmıştı.

Konuyla ilhili açıklamalarda bulunan Diyanet-Sen Başkanı Mehmet Bayraktutar, Diyanet'in daha önce istisnai durumlar dışında sandalyede namaz kılınmasının doğru olmadığına yönelik fetva verdiğini, ancak kimsenin bunu dinlemediğini söyledi.

Türkiye gazetesinin haberine göre, camide ibadet etme şekillerinin herkes tarafından bilindiğini kaydeden Bayraktutar "Sağlıklı insanların ayakta namazı kılmaları dinimizin emridir. Ayaklarından rahatsız olanlar oturarak ayaklarını kıbleye doğru yönelterek namaz kılmaları gerekir. Uygun olan budur" dedi.

'AVM'yi ayakta geziyorlar'

Din görevlilerinin de bu konudan muzdarip olduğunu ifade eden Mehmet Bayraktutar "Bu durum artık bir alışkanlık haline geldi. İmam arkadaşlar bu sandalyeleri ve tabureleri kaldıramıyor. Çünkü insanlar baskı yapıyorlar. Saatlerce sokakta, alışveriş merkezlerinde gezerken ayakları ağrımayanlar, camiye gelince 'Belimiz, dizimiz ağrıyor' diyor. Bu uygun değil. Artık burada bir suiistimal var. Bunun engellenmesi lazım" diye konuştu. Diyanet İşleri Başkanlığı ve Din İşleri Yüksek Kurulunun bu konuyu çok iyi irdelemesi gerektiğinin altını çizen Bayraktutar "Bu konu sık sık gündemde tutulmalı. Yeni bir namaz modeli oluşturulmamalı. Namaz, nasıl kılınacak bellidir. Peygamber efendimiz tarif etmiştir. Bunun başka bir tarifi yoktur" ifadesini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.