Hava Durumu

Saçları mahveden 6 günlük alışkanlık!

Saçınızı kurutma şeklinizden kullandığınız tokaya kadar birçok alışkanlık saçlarınızın yıpranmasına neden oluyor. Saçları mahveden 6 günlük alışkanlığı derledik...

Haber Giriş Tarihi: 29.04.2021 17:11
Haber Güncellenme Tarihi: 29.04.2021 17:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Saçları mahveden 6 günlük alışkanlık!

Her ne kadar pahalı şampuanlar kullanırsanız kullanın, saçlarınız hala bakımsız görünüyor olabilir. Bunun nedeni yanlış gündelik alışkanlıklar edinmiş olmanız. 

1- YÜN KIYAFETLER

Yün kıyafetler soğuk havalar için çok fazla tercih edilse de, saçları yıpratan bir ürün olduğunu aklınızdan çıkarmamanız gerekiyor. Yün, elektrik biriktirir ve saçlarınızın kıyafete yapılmasına neden olur. Bunun sonucunda saç kırıkları meydana gelir. Özellikle yağmurlu günlerde saçlarınız daha çabuk kırılır. Bu nedenle yün kullanımına dikkat etmeniz gerekir.

2- HAVLU YA DA FÖN MAKİNESİ KULLANMAK

Duştan sonra saçlarınızı havluya sarıyor ve bu şekilde kurumasını bekliyorsanız, saç kırıklarına zemin hazırlıyorsunuz demektir. Düzenli olarak saç kurutma makinesi kullanmanız ise saçların hem kırılgan hale gelmesine hem de matlaşmasına neden olur. Saçınızı doğru şekilde kurutmak için fön makinesini saç derinizden 15 santim uzakta tutun.

3- LASTİK TOKA KULLANMAK

Lastik tokayla sıkıcı saçlarınızı toplamanız, uzun vadede saçların kırılmasına neden olabilir. Saçınızı at kuyruğu şeklinde toplamayı seviyorsanız, lastik toka yerine kumaş tokaları tercih edin.

4- SAÇ KREMİNİ DİPLERE UYGULAMAK

Saç kremi, saç tellerinin yumuşaması ve beslenmesi için önemlidir. Yanlış kullanımı ise saçların karışık görünmesine neden olabilir. Saç kremini köklere uygulamanız, saçları ağırlaştırabilir ve köklerin yağlı görünmesine neden olabilir. Saçınızın sağlığı için saç kremini yalnızca saç uçlarına uygulayın.

5- ÇOK SIK KURU ŞAMPUAN KULLANMAK

Dar zamanlarda kuru şampuan tam bir kurtarıcı olabilir. Ancak çok sık kullanmak kafa derinizin kaşınmasına, kurumasına ve pul pul dökülmesine neden olur. En kötüsü de saçlarınızın uzamasını etkileyebilir. İlerleyen dönemlerde ise kepeğe neden olabilir.

6- GÜNEŞ GÖZLÜĞÜNÜ BAŞINIZA TAKMANIZ...

Güneş gözlüğünüzü her başınıza taktığınızda onlarca saç kaybedeceksiniz. Gözlük kafa derisine giden kan akışını azaltabilir ve saçların uzamasını yavaşlatabilir. Gözlüklerin metallerine alerjiniz varsa, bu durum da saçınızın incelmesine neden olabilir.

Kaynak: Posta

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.