Hava Durumu

'Sadece Şeyma' kitabında skandal hata!

Şeyma Subaşı'nın tartışma yaratan 'Sadece Şeyma' kitabında yapılan bir hata "yok artık" dedirtti. Kitabın cilt bakım için önerilen kısımda 'hidrolik asit'in tuz ruhu olduğu ortaya çıktı.

Haber Giriş Tarihi: 12.07.2019 15:44
Haber Güncellenme Tarihi: 12.07.2019 15:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
'Sadece Şeyma' kitabında skandal hata!

Şeyma Subaşı, televizyoncu Acun Ilıcalı'dan boşandıktan sonra, "Sadece Şeyma" adlı kitabı piyasaya çıkmıştı.

Kitapta anlatılanlar sosyal medyada olay yaratmıştı. Kitabın "Cilt ve Beslenmeye Dair İpuçlarım" başlıklı kısmında yer alan ifadeler ise adeta şok etkisi yarattı.

"KELİMENİN KULLANIMI DA YAZILIŞI DA HATALI"

Kitabın "Cilt ve Beslenmeye Dair İpuçlarım" kısmında, hidroklorik asit ile hyaluronik asit karıştırılarak okuyucuya "hidrolik asit ve nemlendiriciyi unutma" tavsiyesinde bulunuldu.

Hyaluronik asit cilt bakımı için kullanılırken, hidroklorik asit ise halk arasında "tuz ruhu" olarak bilinen ev temizliğinde kullanılan zehirli bir asit.

Yani okuyucuya cilt bakımı için "tuz ruhu" önerildi. Hidroklorik asitin dahi "hidrolik asit" olarak yanlış yazılması da dikkat çekti.

Yayınevinden yapılan açıklama şöyle:

"Sadece Şeyma kitabımızın 132. Sayfasında geçen "Hidrolik asit" bir yazım hatasıdır. Böyle bir madde bulunmamaktadır. Yeni baskılarımızda "Hyalüronik asit" olarak düzeltilmektedir.  Okurlarımızın bilgisine sunarız."

"SAKIN KULLANMAYIN, KÖR OLURSUN"

Magazin Noteri programına konuk olan Sayan, tepkisini şöyle dile getirdi:

"Sakın kullanmayın. Kör olur millet. Ne diyecekti biliyor musunuz; hyalüronik asit. Bunun aslı budur. Ama editörlerin suçu... Bu kitabın toplatılması lazım. Bu çok önemli bir şey. Böyle bir şey olur mu? Bir dakika ya, ne yapıyorsunuz siz? Buradan ceza alır. Her türlü ceza alır, sen şimdi 'bunu kullanın' diyorsun, kör oldu diyelim kullanan. Bu kitapta böyle bir şey yazıyorsa bitti bu iş. Yılların televizyoncusu olarak söylüyorum bu kitapta hidrolik asiti yüzünüze sürün yazıyor ve yandı millet; sakın. Ona hyalüronik asit denilecekti. Bu kitabın toplanması lazım. Bu kitabı alıp uygulamaya kalkan olursa yayın evinin de başı belaya girer. Bu kitap toplanmalı, bu iş yargıya gider, hapse bile girebilir. Biri yanar hapse atarlar. Çok tehlikeli bir durum bu o madde tuvalet temizleyicisi! Demek ki denenmiş diye küçük büyük okuyan herkes kullanmak isteyebilir. Sakın kullanmayın, uygulamayın çoluktan çocuktan uzak tutun. Elinizi bile sürmeyin."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.