Hava Durumu

Sadece zayıflama amaçlı değil: Detoksun 10 mucizevi faydası!

Detoksun zayıflamam dışında sayısız faydası var. Eğer doğru detoksu seçerseniz, vücudunuzda pek çok sorunu düzene sokacaksınız. Detoksun faydalarını tek tek anlattık.

Haber Giriş Tarihi: 19.04.2021 14:40
Haber Güncellenme Tarihi: 19.04.2021 14:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Sadece zayıflama amaçlı değil: Detoksun 10 mucizevi faydası!

Detoks nedir? Sadece zayıflamaya mı yarar? Detoks deyince aklımıza kısa zamanda verilen kilolar geliyor. Ancak detoksun tek faydası zayıflama değil...

İştahınız giderek azalır

Doymak bilmez iştah vücudumuz gerekli besinlerden yoksun kaldığında ortaya çıkar. Gerçekten ihtiyacımız olanlardansa (mineraller, vitaminler, enzimler) "boş" kalorili yemekleri ve atıştırmalıkları tüketiriz. Bir çok insan aşırı fazla besleniyor ancak az besin alıyor. Detoksa başladığınızda iştahınızın azaldığını göreceksiniz.

Bağışıklığınız artar

Kanınız temizlenir. Temiz kan organları, hücreleri ve dokuları besleyerek onarır. Daha güçlü bir bağışıklık sistemine sahip olursunuz. Böylece hastalıklara yakalanma sıklığınız düşer.

Doğalk kilo kaybı

Herkes doğal, dengede bir kiloya sahiptir. Burada anahtar kelime doğal. Vücudunuz kendini toksinler korumak için onları yağın içine hapseder. Detoksa başladığınızda ve daha bazik/alkalik bir duruma geldiğinizde vücudunuz toksinlerle beraber onu saran yağı da kaybedecektir. Detoksla birlikte vücudunuz doğal olarak doğru kiloya inerken incelecektir.

Sağlıkla birlikte güzelleşirsiniz

Detoks yapmak kanınızı saflaştırır, serbest radikalleri ve zararlı toksinleri azaltır. Sisteminizi yumuşak br sünger gibi temizlerken sağlıklı beslenmeye de yönlendirir. Sonuç: duru bir ten, parlak gözler, parlayan saçlar ve güçlü tırnaklar. Vücut asidoz durumun aksine istenilen bazik durumdayken daha az hasta olursunuz ve kesiklerini daha çabuk iyileşir. Detoks ayrıca yaşlanmaya karşı da bir silahtır.

Karaciğer fonksiyonları iyileşir

Eğer vücudumuzda arınmanın hedeflendiği bir organ varsa o da karaciğerdir. Karaciğer ana arındırıcı organdır ve bileşenlerin parçalanmasından ve idrar ve bağırsak yoluyla atılmalarından sorumludur. Karaciğeriniz en uygun kapasitede çalıştığınızda kendinizi enerjik, istekli ve güzel hissedersiniz çünkü toksinler verimli bir şekilde vücudunuzdan atılır. Elbette karaciğerin yükü perhizine göre azalıp artabilir.

Adaptojenler artar

Adaptojenler nebatattan üretilir ve stres ile endişeye (anksiyete) karşı direnci arttırmasıyla bilinir. Vücudu dengeli bir kimyasal duruma döndürmek için kullanılır. Tam da kelime anlamıyla adaptojenler bedenin fiziksel ve zihinsel strese adaptasyonunu sağlar.

Hidrasyon sağlar

Cildin iyileşmesi için gereken hidrasyonu sağlar. Özellikle fesleğen, ıspanak ve kuru kayısı gibi E vitamini yönünden zengin malzemelerle karışımı hazırlarsanız suyun çarpan etkisini de artırmış olursunuz.

Bilişsel performansınız artar

Konsantrasyonunuzu ve bilişsel becerilerinizi artırmaya yardımcı olur. Yapılan araştırmalar, sadece yüzde bir oranında gerçekleşen hidrasyon artışının bile ruh halini iyileştirip konsantrasyonu artırdığını ortaya koyuyor.

Yeşil içeceklerle vücudun oksijen taşıması artıyor

Öncelikle koyu yeşillerin içinde çok yüksek oranda klorofil var. Klorofil bizim kanımızda oksijen taşıma görevi gören hemoglobin ile bir molekül farkla aynı yapıda (bkz Zayıflamada pH Mucizesi). Dolayısı ile bu demek oluyor ki kanımızın oksijen taşıma kapasitesi artıyor bu yeşillerden içtikçe. Oksijen daha alkali bir ortam ve daha çok enerji demektir vücutta. Kanser hücreleri asidik ortamda çoğalabiliyor, alkali ortamda değil.

Enerjiniz artar

Gün boyunca enerjiniz artar. Detoks diyeti erken dönemde biraz yorgunluğa yol açarken (özellikle de önceden toksinleri yüksek olanlarda) birçok kişi detoks diyeti sırasında ve sonrasında daha fazla enerji hissettiğini belirtir. İyi bir detoksun önemli bir kısmı temiz sudan oluşur. Çalışmalar hafif dehidratasyonun (% 3'ün altında sıvı kaybı) bile sıklıkla baş ağrılarına, anksiyeteye, duygu durum bozukluklarına ve azalmış performansa neden olduğunu göstermektedir.

Kaynak: Posta

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.